• Film

God Said Give 'Em Drum Machines (2022)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11 Regulier
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

21:30 - DOORS 21:45 - START

IN-EDIT is weer terug! De vijfde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 13 t/m 23 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze documentaire over de oorsprong van techno.

God Said Give 'Em Drum Machines is een levendige en nostalgische muziekdocumentaire die het begin van de technomuziek laat zien, met Detroit als creatieve en culturele hub. De film neemt je mee van Detroit naar Chicago naar Londen en Berlijn, en traceert de oorsprong van techno in de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Producers Jennifer Washington en David Grandison, en regisseur Kristian Hill, focussen in de film op een groep jonge zwarte visionairs: Juan Atkins, Derrick May, Kevin Sauderson, Blake Baxter, Eddie Fowlkes, en Santonio Echols. Hun vernieuwingsdrang en creativiteit leidde uiteindelijk tot een van de meest gevierde en winstgevende genres ter wereld.

Na afloop kan je op vertoon van je ticket gratis naar de hardhouse-, trance- en techno-clubnacht High Elements in de OZ!