• Club

Gowtu 6 Year Anniversary

“We gaan naar Surinameee” Edition

Lineup TBA

OZ

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 25,30 KLM (late)
  • € 11,50 Tui (early) (SOLD OUT)
  • € 17,25 SLM (regular) (SOLD OUT)
  • € 27,50 door
  • Minimumleeftijd 18+

De Gowtu-familie is terug en heeft Suriname zich meegebracht! Op vrijdag 1 maart keren ze terug naar de Melkweg voor het 6-jarig jubileum, oftewel de "We gaan naar Surinameee!" editie. Dit is een vlucht die je absoluut niet mag missen! 

Gowtu heeft al zes jaar lang een prominente rol in de game en tilt Suriname naar nieuwe hoogten binnen de Nederlandse entertainmentindustrie. Wat ooit begon als een feest voor 250 personen in de UP, is nu uitgegroeid tot een van de grootste evenementen met een focus op Surinaamse invloeden.

Van uitverkochte clubnachten tot concerten met toonaangevende Surinaamse artiesten zoals Kater Karma, twee succesvolle comedyshows met Nickms, en het eerste gezamenlijke festival met Afrolosjes afgelopen jaar. En laten we vooral de Gowtu X TNO Fashion-collab niet vergeten, die al twee uitverkochte releases achter de rug heeft. Hiermee laat Gowtu Su’Burban zien dat ze op verschillende vlakken de Surinaamse cultuur bevorderen!

Met hun creatie Gowtu Soundsystem, hebben ze de Surinaamse muziekscene vernieuwd door als eersten Kawina-instrumenten live te mixen met hedendaagse tracks. Met een Dj, 4 percussionisten en 2 Mc’s brachten ze iets geheel nieuws, wat aanvankelijk op weerstand stuitte in de Surinaamse gemeenschap. Ondanks de backlash zette Gowtu door, met als doel de ontwikkeling van Surinaamse muziek te bevorderen en de jongere generatie kennis te laten maken met een vernieuwende kijk op Surinaamse muziek. Dit gedurfde concept inspireerde producers en artiesten, en vandaag de dag wordt de Gowtu Soundsystem-sound volledig omarmd. Ze hebben zelfs opgetreden op grote festivals zoals Open Air Festival en Lowlands, waarmee ze een blijvende indruk hebben achtergelaten.