• Film

Harmony (2015)

Kaboom Anime

Intro: Tess Wiskerke

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info
  • Gratis voor jaarleden

18:45 Doors 19:15 Intro: Tess Wiskerke 19.25 Start Film

Beeld: ©Project Itoh / HARMONY

Eén week voor de aftrap van Kaboom Animation Festival 2023 warmt Kaboom je al op met de maandelijkse anime-avond in onze Cinema, met een screening van Harmony van Michael Arias (Tekkonkinkreet) en Takashi Nakamura (A Tree of Palme). Perfect om in de mood te komen!

Is dit hoe de wereld eindigt? Harmony is gebaseerd op de gelijknamige roman van sciencefictionauteur Project Itoh en speelt zich af in een utopie in de verre toekomst. Japan heeft een baanbrekende medische technologie uitgevonden die ethiek, gezondheid en sociale interactie controleert om zo een perfecte maatschappij op te zetten. Tuan Kirie, een jonge vrouw die jaren geleden op de middelbare school een groepszelfmoordpoging overleefde, werkt als onderzoeker voor de Wereldgezondheidsorganisatie. Opgezadeld met een grote zelfmoordzaak, moet Tuan haar verleden trotseren en proberen de waarheid achter deze wereld - waarin individuele autonomie volledig dreigt te verdwijnen - aan het licht te brengen.

Harmony is een provocerend commentaar op een veelheid aan thema's. Het complexe, labyrintische verhaal is ingebed in een filosofische reis opgesmukt door een gedetailleerde mix van 2D- en 3D-animatie, geproduceerd door Studio 4°C. Laat je innemen door de weelderige beelden en de intriges, en ontdek een andere "Brave New World" die weigert te begrijpen wat ons werkelijk tot mens maakt.