Concert

Hugh Cornwell (Full Band Show)

Moments of Madness tour

Original Stranglers Frontman

OZ

  • Prijs:
  • € 25,90
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

De oorspronkelijk singer/songwriter en gitarist van The Stranglers - Hugh Cornwell komt naar Melkweg! The Stranglers maakte furore in de punkscene van de jaren 70 en 80. Als frontman was Cornwell toch wel de muzikale drijvende kracht achter de band. Zo was hij de belangrijkste songwriter van de meest memorabele muziek van de band. Denk daarbij aan hun debuut ‘Rattus Norvegicus’ uit 1977. Maar ook meer vervolgalbums ‘No More Heroes’, ‘Black and White’ en ‘The Raven’, die Cornwells status als een unieke songwriter en musicus bevestigen.

In 1990 stapte Cornwell uit de band en gaat hij solo verder. Vele albums volgen. Zo bracht Hugh in 2016 ‘This Time It’s Personal’ uit met punkdichter John Cooper Clarke, die bestaat uit hun onnavolgbare kijk op liedjes die hun jeugd hebben gevormd. Critici verklaarden het een muzikaal meesterwerk.

Op zijn negende soloplaat Monster (2018) schreef hij over de idolen die zijn leven vormden en beïnvloedden, waaronder La Grande Dame, een lied opgedragen aan zijn moeder. Na ‘Monster’ (2018) keert Hugh Cornwell terug met nieuwe solo werk met de plaat 'Moments of Madness', dat in oktober van dit jaar uitkomt. Op dit nieuwe album bewijst Cornwell dat hij de ultieme dichter van het punktijdperk is met scherpe en geestige observaties.