• Film

If the Clouds fall (2024)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Q&A: Cleo Julia Mullis

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 7,50
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

14:00 Doors 14:30 If the Clouds fall (2024)

IN-EDIT is weer terug! De zesde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 11 t/m 21 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze korte documentaire over de jonge hiphopartiest Damy, met Q&A!

Deze korte documentaire volgt de jonge artiest Damy, één van de rappers van de hiphopformatie Black Acid. Vier jaar geleden verloor hij zijn beste vriend (en trouwste fan) Rens aan zelfdoding. Damy's schuldgevoelens maakten dat hij verstek liet gaan bij de uitvaart. De schaamte daarover creëerde een writer's block: muziek maken lukt niet meer en Damy komt in een dal terecht. Wanneer hij voor het eerst sinds lange tijd afspreekt met zijn vader, verschijnt er weer licht aan de horizon. En een solo debuut-EP. Door intieme gesprekken en studio-opnames krijgen we een kijkje in de innerlijke gedachten van Damy. Deze film toont op aangrijpende wijze hoe muziek ons kan helpen om een plaats te vinden voor de moeilijke aspecten van het leven.

Na afloop van de film vindt een Q&A plaats met regisseur Cleo Julia Mullis.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.