• Film

Jamaica House (2019) / Wave: A True Story in Hip Hop (2016)

Black Soil Film Festival

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info
  • Gratis voor jaarleden

21:45 zaal open 22:00 start programma 23:45 einde programma

Black Soil is een filmfestival met verhalen uit de wereldwijde hiphop-community. Met een uniek filmaanbod dat bestaat uit korte en lange films, classics en documentaires presenteert Black Soil cinema die diepgeworteld is in hiphopcultuur. Het thema voor dit jaar is ‘Respect The Architect,’ waarmee het festival een ode brengt aan de grondleggers, pioniers en ontstaansgeschiedenis van hiphop.

Jamaica House (2019, 47') van Al Gragg III vertelt het verhaal van de grootste club van L.A. in  de jaren '90, opgericht door vier jeugdvrienden. De club, 'de studio 54 van de hiphop', is ontstaan ​​in het gouden tijdperk van rap en reggae in een wereld van bende-cultuur, drugs en de L.A. Riots na de dood van Rodney King. Dit is ook een coming of age-verhaal van de oprichters en ontstaansgeschiedenis van hiphop zelf. De muziek veranderde van party- en conscious rap naar gangsta-rap. De vier vrienden veranderden ook, worstelend met snel geld, roem, verslaving en hun nieuwe gigantische club. De documentaire laat nooit eerder vertoond archiefmateriaal zien, met optredens en interviews van Tupac Shakur, Run-DMC, The Notorious BIG, Gang-Starr, NWA, The Pharcyde en The Roots. 

Wave: A True Story in Hip Hop (2016, 46') van Tony Wesley en Brian Bullock gaat over de legendarische breakdancer Tony 'Mr. Wave' Wesley uit de jaren 80, die de straten van de Bronx overleefde en zich opwerkte tot een internationale B-Boy-superster, ondernemer en activist. Deze film bevat nooit eerder vertoonde archiefbeelden en interviews met niet alleen Mr. Wave, maar ook met leden van New York City Breakers zoals Powerful Pexter, en hiphop legendes Special K, Melle Mel en tal van andere hiphopiconen. Mr. Wave gaat in op zijn visie op leiderschap aan de basis, de nieuwe hiphop en zijn strijd om de man te worden die hij nu is.