• Film

Kids of the Bims (2022) + Live: Amartey

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Q&A: Maik Schuster / Miguel Ferreira (Mr.Frank) / Angelo Bromet

Upstairs

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 14 Regulier
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info
  • Gratis voor We Are Public

19:45 - DOORS 20:30 - CLOSING SPEECH 20:30 - START FILM 21:00 - Q&A + LIVE: AMARTEY

IN-EDIT is weer terug! De vijfde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 13 t/m 23 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze korte documentaire over de Amsterdamse wijk de Bijlmer met Q&A en live-optreden van Amartey. Het is de slotfilm van de 5e editie van IN-EDIT en we sluiten af met een knal! 

Welkom in Zuidoost, de Bijlmer (de Bims). Deze korte documentaire van Mr.Frank en geregisseerd door I AM HERE, vertelt het verhaal van de Bijlmer; de geschiedenis, haar kopstukken, subcultuur en de snelgroeiende gentrificatie die aan de horizon dreigt. Van traditionele Surinaamse muziek tot Afro Beat, HipHop en meer, ontdekken we wat de nieuwe sound van de Bijlmer vormt en hoe dit van invloed is op het huidige sociale en culturele landschap in Nederland.

Deze jonge creatievelingen stellen de vraag wat het betekent om Nederlands te zijn in een tijd waarin spanningen rond immigratie en identiteit op een hoogtepunt lijken te zijn, in een land dat in conflict is met zijn eigen liberalisme. Ondanks de onrechtvaardigheden die de generaties voor hen in de buurt hebben meegemaakt, kan deze onverschrokken nieuwe generatie deze via een positieve, creatieve energie sturen. Door zich te richten op het heden, leren we over het verleden van de Bijlmer en bekijken we kritisch haar toekomst. Met gentrificatie op zijn hoogtepunt, hoe zal de toekomst van de Bijlmer eruitzien?

Het programma begint met de prijsuitreiking van de IN-EDIT IN SHORT Audience Award waar alle films uit het IN-EDIT IN SHORT aan meedoen. Vervolgens wordt 'Kids of the Bims' (33min) vertoond, gevolgd door een Q&A met co-regisseur Maik Schuster, Miguel Ferreira (Mr.Frank) en Angelo Bromet (één van de protagonisten). We sluiten af met een live-optreden van Amartey. Deze singer-songwriter met Ghanese roots is geboren en getogen in de Bijlmer en maakt een mix van afrobeat, R&B en pop.