Kunstschooldag[en]

  The Dreadful / Zoubair Orchestra met gastzanger/-muzikant Anas Soudfa

  OZ UP

  Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

   Kunstschooldag[en] is er voor de 8e-groepers, ter afsluiting van hun basisschooltijd nog één keer een intense kunstbeleving voor alle kids die na de zomer hun schoolcarrière vervolgen op de middelbare school. Twee dagen lang trekken duizenden kinderen samen met hun begeleiders dwars door Amsterdam op zoek naar kunst en cultuur. Een unieke kans om op één dag meerdere kunstlocaties te bezoeken, waaronder de Melkweg.

   The Dreadful (OZ)
   Bas Barnasconi, beter bekend als Bazz van de Bazzookas én drijvende kracht achter The Dreadful, is inmiddels een fenomeen tijdens Kunstschooldag[en]. Al improviserend zet de muzikant samen met zijn drummer de zaal binnen de kortste keren op zijn kop. Al snel staat het podium vol met 8e-groepers, juffen en meesters, allemaal met een instrument in de hand of zingend achter de microfoon. Iedereen mag meedoen, op wat voor een manier dan ook. Als gitarist, banjospeler, toetsenist, rapper, stagediver, danser, net zoals het uitkomt. Wat er gaat gebeuren als The Dreadful op het programma staat? Dat weten we nooit. Maar dat de kids niet meer van het podium zijn weg te slaan en iedereen swingend OZ weer verlaat, daarover geen enkele twijfel!

   Orchestra Zoubair en Anas Soudfa (UP)
   Marokkaanse muziek en meer…
   Orchestra Zoubair onder leiding van Zoubir Moussouli, de band die voor elk wat wils speelt: van Marokkaanse volksliederen tot populaire raï-muziek met westerse invloeden. Op bekende en minder bekende instrumenten zoals de thar en de thahirzat spelen ze Egyptische charki, de populaire Marokkaanse chaabi, chalizi uit het Midden-Oosten, Andalusische muziek uit het noorden van Marokko en Nederlandse en Arabische nummers van nu. De band neemt een zanger mee. Niemand minder dan de Amsterdamse koning van de Noord-Afrikaanse raï, Anas Soudfa! de man van Dima fe Ibal, die schitterende Arabische versie van Ik kan blijven kijken naar jou Amsterdam. Alleen maar luisteren naar de muzikanten en hun opzwepende muziek? Dat gaat je niet lukken! Een optreden van Zoubir en zijn bandleden eindigt altijd in een uitbundig dansfeest voor jong en oud!

   MEER DATA: