• Film

Lee Fields: Faithful Man (2022)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Q&A: Jessamyn Ansary / Joyce Mishaan

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11 Regulier
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

14:30 - DOORS 15:00 - START 16:20 - Q&A

IN-EDIT is weer terug! De vijfde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 13 t/m 23 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze documentaire over de funk- en soullegende Lee Fields die al 50 jaar actief is in de muziekindustrie, met Q&A!

In deze documentaire brengt zijn zoektocht naar een plek in de geschiedenis van soulmuziek, de kijker van vinyl naar virtueel - en weer terug. Toen Lee in de late jaren vijftig en vroege jaren zestig soulmuziek hoorde op zijn transistorradio, was hij meteen verkocht. In de jaren zeventig verdiende hij zijn brood door te touren met enkele van de grootste namen uit de blues- en soulgeschiedenis op de legendarische Chitlin' Circuit. Zo kreeg hij ook een baan bij Kool and the Gang voordat ze bekend werden. Maar aan het einde van de jaren zeventig begon disco te overheersen en Lee's soulcarrière ging bergafwaarts. Tientallen jaren lang dacht hij dat zijn muzikale dromen voorbij waren. Maar met één telefoontje veranderde alles ... 

Na de zeer succesvolle uitverkochte vertoning in februari tijdens IN-CROWD, vertonen we de film nog één keer tijdens het festival voor wie hem toen gemist heeft. Deze keer zijn regisseurs Jessamyn Ansary en Joyce Mishaan aanwezig voor een Q&A na afloop van de screening.