• Film

My Neighbor Totoro (1988)

Kaboom Anime - Studio Ghibli Weekender

Intro: Aneta Ozorek

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

14:30 Doors 15:00 My Neighbor Totoro (1988)

Samen met Kaboom Animation Festival brengen we de beste anime naar het grote doek! Dit weekend doen we een speciale Studio Ghibli-weekender, in het kader van de nieuwe film 'The Boy and the Heron'. We vertonen maar liefst tien films van regisseur Hayao Miyazaki, inclusief een unieke voorpremière van zijn nieuwste. Kom samen van de beste Ghibli genieten op het grote scherm!

Ondanks dat My Neighbor Totoro op een wat jonger publiek gericht was, blijft hij tot op de dag van vandaag populair bij jong en oud. Hij gaat over de zussen Satsuke en Mei die, na de verhuizing naar het platteland, een vriendschap sluiten met de geest van het bos naast hun huis. De belichaming van geesten is ook een wederkerend thema in Miyazaki's films. Maar niet alles is zo rooskleurig als het lijkt. Omdat de moeder van Satsuke en Mei in het ziekenhuis ligt, moet hun vader meer werken en zijn de zussen vaak op zichzelf aangewezen. Dit zorgt voor een aangrijpende ontwikkeling in de band tussen de twee zussen. In deze film kan de toeschouwer zich heerlijk verliezen in het simpele leven buiten de stad, waarnaast er bij Miyazaki's werken natuurlijk altijd een vleugje magie bij komt kijken.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.

Meer data: