• Film

Omar And Cedric: If This Ever Gets Weird (2023)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

21:00 Doors 21:15 Omar And Cedric: If This Ever Gets Weird (2023)

IN-EDIT is weer terug! De zesde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 11 t/m 21 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze documentaire over rockmuzikanten Omar Rodríguez-López en Cedric Bixler-Zavala, van o.a. At the Drive-In en The Mars Volta.

De film vertelt het verhaal van Omar Rodríguez-López en Cedric Bixler-Zavala, twee muzikale visionairs die een pact sluiten dat hun leven voorgoed zal veranderen. Maar wat begint als een belofte van eeuwige vriendschap, wordt al snel overschaduwd door bedrog, intriges en de harde realiteit van roem. Duik in hun wereld van grensverleggende muziek en persoonlijke worstelingen, terwijl we hun reis volgen van buitenbeentjes tot rockiconen met At the Drive-In en The Mars Volta. Deze fascinerende documentaire is samengesteld uit jarenlange opnames van Omar's eigen videocamera en schetst niet alleen het verloop van hun carrières, maar ook de diepgaande vriendschap en de emotionele rollercoaster die ze hebben doorgemaakt. Het is een verhaal dat je niet onberoerd zal laten - een inspirerend film over vriendschap, creativiteit en de onvermijdelijke zoektocht naar vergeving en verlossing. 

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.