• Film

Only Yesterday (1991)

Kaboom Anime

Intro: Tess Wiskerke

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville Gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

1+1 gratis naar cultuur actie: Koop 1 ticket met je code en ontvang op de avond van het event aan de kassa van de Melkweg op vertoon van je ticket en de barcode een tweede kaartje gratis.

18:30 Doors 19:00 Intro Tess Wiskerke 19:10 Only Yesterday (1991)

Samen met Kaboom Animation Festival brengen we de beste anime naar het grote doek!

Het is 1982 en Taeko is 27 jaar oud, ongehuwd en heeft haar hele leven in Tokio gewoond. Ze besluit haar familie op het platteland te bezoeken, en terwijl de trein door de nacht rijdt, stromen de herinneringen aan haar jonge jaren terug: de eerste onvolwassen roep om romantiek, het begin van de puberteit en de frustraties van wiskunde en jongens. Op het station wordt ze ontvangen door haar jonge boer Toshio, en de ontmoetingen met hem brengen haar weer in contact met vergeten verlangens. In lyrische overgangen tussen het heden en het verleden overdenkt Taeko de loop van haar leven en vraagt ze zich af of ze trouw is gebleven aan de dromen van haar jeugd.

Only Yesterday is een van de vijf films die Isao Takahata regisseerde voor Studio Ghibli, de wereldberoemde Japanse animatiestudio die hij samen met Hayao Mayazaki oprichtte. Takahato’s meest bekende werk is het tragische oorlogsdrama en meesterwerk Grave of the Fireflies uit 1988, waarmee hij bewees dat Japanse animatie ook volwassen verhalen kan vertellen. Met Only Yesterday creëerde hij in 1991 opnieuw iets unieks in animatie: een realistisch en voor velen herkenbaar drama voor volwassenen met een vrouwelijke protagonist.

Meer data: