• Expositie

Palm Photo Prize

Expo

  De Palm* Photo Prize, een fotografiecompetitie georganiseerd door Palm* Studios in Londen, strijkt dit jaar neer in Nederland in samenwerking met Melkweg Expo voor de nieuwste editie van deze toonaangevende wedstrijd. De competitie dient als springplank voor opkomende en gevestigde talenten over de hele wereld en heeft als doel de meest veelbelovende nieuwkomers in de fotografiewereld te ondersteunen en te tentoonstellen. 

  Dit jaar zijn uit een indrukwekkend aantal van 7700 inzendingen 107 uitzonderlijke fotografen geselecteerd voor de Palm* Photo Prize Shortlist, een eer die is toegekend door een panel van vooraanstaande experts uit de industrie. Dit panel bestaat onder andere uit Alastair McKimm, voormalig hoofdredacteur van i-D, Emma Bowkett, curator en directeur fotografie bij FT Weekend Magazine, fotograaf Dana Lixenberg, en D. Wiafe, kunstenaar en cursusleider aan het London College of Communication (UAL). De eerste prijswinnaar ontvangt een €1000 kunstenaarsbeurs, een exclusieve Palm* Studios goodiebag en een gewilde Palm* Feature. De tweede prijs wordt beloond met een €500 kunstenaarsbeurs, samen met een eigen Palm* feature en goodiebag.

  Ook, biedt de Canvas Represents Mentorship Award een waardevol mentorprogramma aan één gelukkige deelnemer, bestaande uit drie persoonlijke ontmoetingen met het team van Canvas, gericht op portfolio-beoordelingen en strategisch advies voor redactionele en commerciële doeleinden om de winnaar te begeleiden naar een succesvolle toekomst in de industrie.

  De Publieksprijs wordt bepaald door het publiek dat de Melkweg Expo bezoekt, evenals door online stemmen via de officiële Palm* website. Daarnaast zal INK Studio één gelukkige deelnemer ondersteunen met de realisatie van een persoonlijk of redactioneel project naar keuze.

  Eerdere genomineerde kunstenaars en winnaars zijn onder andere Guen Fiore, Hajar Benjida, Mark Mahaney, Abhishek Khedekar, Kennedi Carter, Daria Svertilova, Mark Sommerfield, Odette England, Donovan Smallwood, Tami Aftab, Max Miechowski, Vivek Vadolia, Caleb Stein en Silvia Rosi.

  Zoals Guen Fiore, tweede plaats winnaar van de Palm* Fotoprijs 2021, ooit zei: "Wat ik altijd gewaardeerd heb aan Palm* is de hechte gemeenschap die het creëert. Het is een eer om deel uit te maken van deze getalenteerde groep mensen en mijn werk tentoongesteld te zien. Het winnen van de tweede plaats in 2021 was een onvergetelijk moment dat mijn carrière een boost gaf en me ongelofelijk veel exposure bood."

  De expo met de 107 genomineerden is tot en met zondag 30 juni te zien in Melkweg Expo. De winnaars van 2024 worden online bekendgemaakt op zondag 30 juni. De volledige lijst met genomineerde fotografen is hier te vinden.

  Een extra groepstentoonstelling zal ook plaatsvinden in de 10 14 Gallery, Londen, in september 2024.

  De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door Fotolab Kiekie, Mondriaan Fonds, Capture One, Spectrum, INK, Picter, Canvas Represents, Lock, 10 14 Gallery, New Dimension en i-D.

  Beeld: Xiangyun Chen 

  Evenementen

  .