• Concert

Popcontact

In·ter·dis·ci·pli·na·ry

met Fjaler, Keely Westwood, OATS en Susann.

UP

  19:00 Doors 19:30 Start program

  Popcontact: In·ter·dis·ci·pli·na·ry

  Master-studenten van het Conservatorium van Amsterdam organiseren een paneltalk met professionals uit de muziekindustrie, afgewisseld met live-shows van studenten en alumni.

  Aankomende editie staat geheel in het teken van interdisciplinaire performance. Het gebruik van visuals, dans, theater en andere disciplines als aanvulling en verdieping van live-muziek wordt bediscussieerd en live uitgevoerd. Ook wordt aandacht besteed aan de snelle ontwikkelingen van AI en andere technologie in de context van interdisciplinaire kunst. Naast de paneltalk en de live performances is er ruimte om te netwerken en vragen te stellen aan de panelleden. Deze avond is al met al een bezoekje waard voor artiesten en industry professionals die interesse hebben in interdisciplinaire kunst en het gebruik van nieuwe technologieën.

  OATS
  Door de agressie van punk en de technische kneepjes van jazz samen te smelten, maakt OATS hun stempel met een emotionele en harde live-act. Weelderige akkoorden en theatrale zang gaan hand in hand met aardschokkende bas en virtuoze drums. Hun verfrissende mix van genres zoals emo, math rock en experimentele hip hop zorgen voor een gepassioneerd optreden dat je niet mag missen.

  Susann
  De composities van Susann kenmerken zich met theatrale en filmische elementen. Zacht en subtiel - maar toch op de voorgrond, met een onderhuidse spanning. Artiesten als Björk, James Blake, Bon Iver en Moses Sumney zijn een bron van inspiratie en zetten haar op een zoektocht naar hernieuwde, dynamische samenklank. Eerder won Susann de singer-songwritercompetitie Mooie Noten van GRAP Amsterdam Popmuziek en kon ze zich OOR-talent voor de Popronde van 2020 noemen. Haar debuut-EP staat op de planning voor dit jaar.

  Keely
  Keely Westwood is een veelzijdige multimediakunstenaar en artistiek leider die bekend staat om haar unieke, existentiële, krachtige en experimentele werk. Haar eclectische manier van componeren combineert elektronische en orkestrale muziek met beklijvende zang, waardoor een filmisch, melancholisch gevoel ontstaat. Naast muziek raakte Keely in de ban van het maken van haar eigen films, visualisaties en kunst en het schrijven van literatuur en poëzie. Met andere kunstenaars begon ze multimediale werken te creëren die traditionele grenzen te boven gingen. Tot slot regisseert Keely  tegenwoordig ook theaterstukken en andere multi-media kunst- en tentoonstellingsprojecten die erop gericht zijn de essentie van de manier waarop we dingen doen en voelen vast te leggen, te overdrijven en te vervormen, waarbij zij een vreemd thuisgevoel creëert.

  Fjaler
  De muziek van Fjaler kenmerkt zich als diepe, elektronische muziek - met de hand en met liefde gemaakt. Geïnspireerd door oude muziekapparatuur is dit alles gebaseerd op het plezier van geluid. Fjaler neemt je mee op een reis naar binnen met een veilige ruimte waarin de luisteraar alles aankan wat zich onderweg aandient. Geïnspireerd door artiesten als Jon Hopkins, Moderat en Lorn kun je een spaced-out sessie verwachten tussen rustgevende ambient en intense elektronica.