• Film

Princess Mononoke (1997)

Kaboom Anime - Studio Ghibli Weekender

Intro: Mackenzie Fincham

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

21:00 Doors 21:30 Princess Mononoke (1997)

Samen met Kaboom Animation Festival brengen we de beste anime naar het grote doek! Dit weekend doen we een speciale Studio Ghibli-weekender, in het kader van de nieuwe film 'The Boy and the Heron'. We vertonen maar liefst tien films van regisseur Hayao Miyazaki, inclusief een unieke voorpremière van zijn nieuwste. Kom samen van de beste Ghibli genieten op het grote scherm!

Princess Mononoke is misschien wel Miyazaki's meest op de natuur gefocuste en dierlijk bewuste film. Het gaat om de strijd tussen de industriële vooruitgang van de mens en natuur, waarbij een dappere en sterke prinses als woordvoerder voor het bos optreed. Tevens ontwikkelt zich hierbij een interessante relatie tussen een jongen en de prinses, wanneer hij vervloekt wordt door een van de geesten van het bos. De film valt op door de complexe presentatie van een moreel dubbelzinnig verhaal dat conventionele noties van goed en kwaad uitdaagt. De meesterlijke regie van Miyazaki doordrenkt de film met adembenemende animaties, onvergetelijke personages van verschillende formaten en een diepgaande ecologische boodschap. Het bijzondere van de film ligt in zijn vermogen om epische fantasie, sociaal commentaar en een diep respect voor de natuur te combineren, waardoor een tijdloos en tot nadenken stemmend meesterwerk ontstaat.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.

Meer data: