• Film

Silent Disco (2024)

Africadelic Festival

Intro & Q&A: Chris Odeh

Cinema

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

20:45 Doors 21.15 Introduction by Chris Odeh 21.30 Silent Disco (2024) 22.47 Q&A with Chris Odeh and Ramsey Nouah

Africadelic Festival presenteert de première van deze nieuwe Nollywood-film van producent Chris Odeh, die ook aanwezig is voor een Q&A en voor de film over zijn nieuwe boek 'Before You Say Action' zal vertellen, een handboek voor beginnende filmmakers. De uitvoerend producent van de film, de bekende Nigeriaanse acteur Ramsey Nouah, zal ook aanwezig zijn.

In Silent Disco ontdekt Bobby te midden van de glamour van de exclusieve houseparty van The Shrine de bedrieglijke plannen van Dr. Pops, wat een dodelijke keten van gebeurtenissen in gang zet. Dr. Pops dreigt ontmaskerd te worden en organiseert Bobby's dood door het af te doen als een ongeluk. Chaos breekt uit als Richy Songs de waarheid ontdekt, wat leidt tot een fatale confrontatie. Inspecteur Wike's onderzoek legt een web van corruptie bloot, waarbij Dr. Pops en detective Nse betrokken worden. Als Bobby's telefoon vernietigend bewijs onthult, zegeviert het recht en wordt het lot van de schuldigen bezegeld. In de nasleep brokkelt de eens zo glamoureuze façade van The Shrine af en onthult de duisternis die binnen de muren schuilt.

Before You Say Action is een nieuw handboek geschreven door Chris Odeh dat (beginnende) onafhankelijke filmmakers een inzichtelijke reis biedt in de veelzijdige wereld van het onafhankelijke filmmaken, met gebruikmaking van Chris Odeh's scherpzinnige observaties en kennis uit de eerste hand bij het produceren van Nollywood films als Rattlesnake: The Ahanna Story, Choke en Tokunbo. Door middel van een nauwgezette verkenning van de belangrijkste elementen komen de ingewikkelde aspecten van een filmproductie aan bod, van motieven, budgettering en distributiestrategieën tot het belang van verhalen op maat, de doelgroep, het samenstellen van het juiste team en het beheersen van de kunst van productiemanagement. Dit handboek combineert kennis met de praktijk en is een kompas van onschatbare waarde voor elke (beginnende) onafhankelijke filmmaker die zijn of haar filmische visie werkelijkheid wil laten worden. 

Chris Odeh is een Nigeriaanse filmmaker met meer dan 15 jaar ervaring in de film- en televisie-industrie. Hij is de line producer van Living in Bondage en Oloibiri en heeft meer dan 15 films geproduceerd, waaronder Rattlesnake: The Ahanna Story, Choke, Tokunbo, Nneke, the Pretty Serpent en Aki and Pawpaw. Ramsey Nouah is een Nigeriaanse acteur en regisseur. Sinds de jaren ’90 heeft hij in talloze films gespeeld en in 2010 won hij de Africa Movie Academy Award voor Beste Acteur in een Hoofdrol voor zijn optreden in The Figurine (2009). In 2015 begon Nouah ook met regisseren, toen hij de rechten bemachtigde van de legendarische Nollywood-film Living in Bondage uit 1992. Daarna regisseerde hij de Nollywood klassieker Rattle Snake: The Ahanna Story (2020), een remake van Rattlesnake (1995).

In de afgelopen drie decennia is de Nigeriaanse filmindustrie uitgegroeid tot een wereldwijde grootmacht die elk jaar honderden films uitbrengt. Nollywood, een samentrekking van Nigeria en Hollywood en Bollywood, staat voor de vele films die sinds het begin van de jaren 90 in vooral Lagos worden gemaakt. Na het succes van de straight-to-VHS-film Living in Bondage (1992) beleefde de Nigeriaanse filmindustrie een enorme opmars van homevideo's die een enorme aanhang verwierf in Nigeria, in heel Afrika en onder de wereldwijde Afrikaanse diaspora. Nollywood wordt tegenwoordig beschouwd als de op één na grootste filmindustrie ter wereld en zelfs als de grootste in termen van productie en populariteit. Met een jaarlijkse productie van ongeveer 2.500 films en een geschat publiek van meer dan 200 miljoen mensen wereldwijd, heeft Nollywood niet alleen Hollywood, maar ook Bollywood voorbijgestreefd wat betreft productie en consumptie.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.

Africadelic is een platform en festival opererend vanuit Paradiso dat zich inzet voor de programmering en promotie van Afrikaanse en Afrikaanse diaspora culturele creativiteit, diversiteit en activisme in Nederland. Het jaarlijkse Africadelic Festival is een ode aan het Afrikaanse continent en zijn wereldwijde diaspora, en biedt een showcase van de culturele rijkdom en grote invloed die Afrodescendants hebben op de mondiale cultuur en samenleving. Van 23-31 mei 2024 biedt het festival weer een week vol concerten, films en talks.

MEER DATA: