• Film

Spirited Away (2001)

Kaboom Anime - Studio Ghibli Weekender

Intro: Mackenzie Fincham

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

13:30 Doors 14:00 Spirited Away (2001)

Samen met Kaboom Animation Festival brengen we de beste anime naar het grote doek! Dit weekend doen we een speciale Studio Ghibli-weekender, in het kader van de nieuwe film 'The Boy and the Heron'. We vertonen maar liefst tien films van regisseur Hayao Miyazaki, inclusief een unieke voorpremière van zijn nieuwste. Kom samen van de beste Ghibli genieten op het grote scherm!

Spirited Away is de film die Miyazaki een Oscar opleverde voor Beste Animatiefilm en als mensen aan Studio Ghibli denken, is dit waarschijnlijk de eerste film die in hun opkomt. Hij is gemaakt voor de dochter van een goede vriend van Miyazaki en gaat dus ook over een 10-jarig meisje die naar de wereld van de geesten reist en gedwongen wordt in een badhuis te werken om haar ouders te bevrijden van de vloek die op ze berust. Alle welbekende talenten en thema's van Miyazaki komen voorbij in dit visuele meesterwerk; van fantastische frames tot fascinerende personages tot een ontroerend verhaal over twee kinderen die elkaar helpen in moeilijke tijden. Als je ooit aan deze wereld hebt willen ontsnappen of in een wonderbaarlijk wezen hebt willen veranderen, dan is dit de film voor jou.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.

Meer data: