• Concert

The Mauskovic Dance Band

support: Karel

OZ

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 17,25
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:30 zaal open 20:00 Karel 21:00 The Mauskovic Dance Band

"The family that plays together stays together", zo luidt het oude gezegde. En de Mauskovic Dance Band speelt alsof ze 24/7 in elkaars broekzak zitten!

Als je Nicola Mauskovic, Donnie Mauskovic, Marnix Mauskovic en Mano Mauskovic voor het eerst ontmoet, moge duidelijk zijn: ze zijn geen letterlijke familie - it's showbizz baby. Toch put deze Amsterdamse groep dankbaar inspiratie uit hun gezamenlijke achtergrond, waarmee hun vrolijke, funky workouts op het podium tot leven komen!

Op tweede album 'Bukaroo Bank' hervindt Mauskovic Dance Band zowel hun aanpak als geluid, met nog altijd de ritmische euforie van hun debuutplaat als op de singles daaromheen. 'Bukaroo Bank' is een van die albums die op het podium hondsbrutaal op je oren afkomt. De rillende synthesizerklanken en ritmes die in elkaar overlopen en weerklinken op een manier verwijst naar de overleden Jamaicaanse dub-grootheid Lee Perry - misschien wel de grootste invloed van de band. Op 'Face' - hun aankomende single - klinken ze toch ook juist sinister. 

Met die tijdloze, warme sound komen ze onze OZ komende winter even flink warmstomen!

Support: KAREL
Vroeg komen loont absoluut, want dan zie je als support ook de tomeloze energiebom en advanced stageklauteraar Karel. Zijn debuutalbum 'Denouncing The Hypocricy Of Our Time' kwam onlangs uit, met jaren '80 lofi synthpop geïnspireerd door acts als Level 42, Duran Duran, John Maus en The Knife.

Joost van Belllen Gaat Door
Wil je na de show nog doordansen? Als bezoeker kun je aansluitend gratis naar de nieuwste clubnacht van Joost van Bellen met Erol Alkan, TAAHLIAH, Wannabe A Star en Amir. Electro-techno extraganza tot vroeg in de ochtend.

LUISTER