• Film

The Stones and Brian Jones (2023)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Q&A: Nick Broomfield

UP

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

19:15 Doors 19:30 The Stones and Brian Jones (2023)

IN-EDIT is weer terug! De zesde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 11 t/m 21 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze documentaire over het de Rolling Stones van Nick Broomfield waarmee het festival afsluit, met Q&A en een heuze 'Rolling Stones Rock-a-oke'.

Brian Jones was een van de oprichters van The Rolling Stones in 1962, maar de gitarist moest de band in 1969 verlaten en kort daarna verdronk hij in zijn zwembad. Als 14-jarige ontmoette regisseur Nick Broomfield Jones bij toeval in de trein. Voor Brian lag de wereld toen nog aan zijn voeten. 

In deze film worden de zeven turbulente jaren belicht en de muzikale en creatieve genialiteit van Brian Jones. Met zijn sexappeal en charisma was hij de onbetwiste bandleider, ook al was hij niet de leadzanger. Alcohol en drugs maakten hier een einde aan en halverwege de jaren ’60 begonnen Mick Jagger en Keith Richards de creatieve kern van de band te vormen. 

Met veel archiefmateriaal wordt de vrijheid en uitbundigheid van de jaren ’60 verkend, het geheim achter het succes van de band ontrafelt en wordt het persoonlijke leven van Jones verteld: de problemen met zijn ouders, de vele kinderen met verschillende vrouwen, tot zijn bewogen relatie met Anita Pallenberg. Met een mooie gastrol voor ex-Stones bassist Bill Wyman.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.

Meer tijden: