• Concert

The Visual

Album release

Upstairs

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 15,55
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:00 Zaal open 20:30 The Visual 21:45 DJ-set

The Visual keert terug naar de Melkweg voor een speciale album releaseshow in december!

The Visual is een Amsterdamse / Antwerpse band, opgericht door Amor van Rij. Met hun emotievolle en sferische songs laat de band zich inspireren door artiesten als Nick Cave, Jeff Buckley, Wolf Alice en The Doors. Debuut 'Moments Of Being' was een verbluffende, introspectieve plaat die Van Rij's cathartische zoektocht naar vrijheid, identiteit en heelheid documenteerde. Opvolger 'The Spirit Of Age' klonk lichtvoetiger, met een meer naar buiten gerichte songwriting; over hoe we als soort omgaan met zowel elkaar als onze natuurlijke omgeving.

Tegenwoordig experimenteert de band meer dan ooit met het verbreden van klanken en texturen boven het zoeken van perfectie, waardoor de nummers vanzelf een lichtvoetiger karakter aannemen. “We hebben nu zoveel ervaring als producers en componisten opgedaan dat we écht nieuwe dingen kunnen toevoegen aan ons samenspel in een ruimte. Dus op dit moment is het een combinatie tussen studio en traditioneel, plus ons eigen geluid, waardoor onze muziek net dat tikkeltje moderner klinkt. Een beetje meer elektronisch, een beetje meer in het onverwachte duiken.” 

Tijdens de corona-pandemie heeft The Visual nooit de voet van het gaspedaal gehaald: zo schreven ze nieuw werk, opgenomen met Pieterjan Coppejans (Eefje de Visser, Sylvie Kreusch) in zijn huiselijke Robot Studios in Gent. In november zullen ze hun volgende studio album met de wereld delen, welke ze op 15 december live ten gehore brengen in onze Upstairs.