• Film

This Is National Wake (2023)

Presented by Steppin' Into Tomorrow

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

18:30 Doors / Dj Set 19:00 This Is National Wake (2022) 20:10 Online Q&A Mirissa Neff

Samen met het Amsterdamse muziekplatform Steppin' Into Tomorrow gaan we deze avond kijken naar het verhaal van de multiraciale Zuid-Afrikaanse band National Wake, die zich keihard verzette tegen apartheid en alles riskeerde voor vrijheid. 

In 1979 hield het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime zwarte en witte mensen gescheiden en ongelijk. Maar drie jonge mannen - Ivan Kadey, een witte gitarist uit de Joodse buurt van Johannesburg, en Gary en Punka Khoza, twee zwarte Shangaan-broers uit Soweto - durfden het aan om National Wake op te richten. In een tijd en plaats waar het voor deze jonge muzikanten illegaal was om samen te spelen of te leven, vochten ze met hun band en fans terug met muziek. Ze lapten elke wet aan hun laars om in opstand te komen - en documenteerden zichzelf met een opmerkelijke vooruitziende blik en durf in Super 8. 

'This is National Wake' is een utopische reis, waarvan de blijvende lessen over het verbeelden van een antiracistische wereld vandaag de dag net zo hard klinken als het opzwepende geluid van deze historische band.