• Expositie

This Is The Truth

The Black Queer Masculine Through A Reclaimed Lens - A Prelude

Expo

    This Is The Truth: The Black Queer Masculine Through a Reclaimed Lens - A Prelude’ is een tentoonstelling, gecureerd door BSDWCORP., een artistieke en sociale praktijk opgericht door J.G. BasdewDeze tentoonstelling belicht de complexe identiteit van de zwarte queer man, verteld vanuit hun eigen perspectief en gezien door een hedendaagse lens. Door het verleden te verweven met het heden, biedt het zo een blik op de toekomst.

    In deze tentoonstelling zie je een intiem en authentiek portret van zwarte queer mannelijkheid door middel van fotografie en film. De werken van Clifford Prince King, Lyle Ashton Harris, Marvel Harris, Stephen Isaac-Wilson, Ajamu X en D'Angelo Lovell Williams verkennen de diepte van hun persoonlijke en collectieve identiteit, vrij van conventionele narratieven. 'This Is The Truth' legt de rijke, genuanceerde realiteit van queer zwarte mannen en queer mannen van kleur vast, die vaak in de marge worden geplaatst. De tentoonstelling viert hun bestaan en weerbaarheid, die ondanks maatschappelijke uitdagingen een authentieke vorm van zelfexpressie bevorderen.

    This Is The Truth’ draagt bij aan het begrip van de complexiteit en veelzijdigheid van zwarte queer identiteiten. Deze tentoonstelling nodigt bezoekers uit om de rijke, dynamische werkelijkheid van het zwarte queer bestaan niet alleen te erkennen maar ook te vieren.

    Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.