ADE 2023: EEN TERUGBLIK

Meer dan 150 acts, meer dan 20.000 bezoekers en 5 dagen aan de beste trance, dance, techno, dubstep, hardcore en drum & bass: dit was ADE 2023 in Melkweg. Met trots kijken we terug op ons programma. Blik met ons terug in deze grote recap!

DAG EEN

Na het zinderende startschot van Tinlicker en het Metropole Orkest betoverde Martin Kohlstedt met zijn meeslepende modulaire composities, vertelde muziekproducer en onderzoeker Josephine Zwaan over dekolonisatie van hedendaagse elektronische muziek in de Cinema en barstte de nacht los bij Oliver Heldens en zijn uitgebreide line-up in de Max en OZ!

Dag één kenmerkte tevens de opening van de groepstentoonstelling 'Recharge and Revolt' in onze expo. De avond begon met een interessante en diepgaande Q&A-sessie, gemodereerd door kunstenaar en onderzoeker Bogomir Doringer, met Maria Vtorushina en Anton Shebetko en de deelnemende kunstenaar Mariia Leonenko. Bovendien verblijdden Oekraïense dragqueens Sletlana en Grizolda en de Oekraïense DJ Katro Zauber ons met hun verbluffende aanwezigheid en betoverende muziek!

We luisterden, praatten, dronken en dansten. Om deze gemeenschappen te steunen in hun voortdurende strijd voor vrijheid, om samen te komen en het verzet te voelen. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 26 november en is gratis toegankelijk. Klik hier voor meer info.

DAG TWEE

Op de tweede dag van ADE stonden nieuw talent en gevestigde artiesten in de schijnwerpers. Dubstep, drum & bass en lasers voerde de boventoon bij de Monstercat Showcase, het gelukzalige publiek bij Mathame had de avond nooit willen zien eindigen en in de Rabozaal werd de nacht gevuld met de stuwende techno en modulaire synths bij Colin Benders Invites. We woonden indrukwekkende live debuten bij tijdens Mayo's samengestelde Radar-show terwijl in de Cinema werd gesproken over de 'free party movement' en we dansten met Amsterdamse vrienden bij The North Quarter Label Night.

DAG DRIE

Op de derde avond struikelden we van de latex electro-meets-hyperpop act COBRAH naar de live set van de electrojazzband ECHT! en zagen we grootsheid op een heel nieuw niveaus van Imanu. Dave Clarke domineerde de Max en OZ met uitgenodigde vrienden Oscar Mulero en The British Murder Boys, en trancekampioen Markus Schulz presteerde van begin tot eind bij zijn Open To Close.

Dit jaar werkten we samen met Dopper. In ons pand vond je gedurende heel ADE waterpunten waar je je herbruikbare waterfles kon bijvullen met drinkwater. Zo bleven bezoekers goed gehydrateerd tijdens het dansen en konden we verpakt water minimaliseren! 

DAG VIER

We blikken terug op dag vier van ADE met enkele (van de vele) hoogtepunten! Zo zette Paul Van Dyk de Rabozaal onherroepelijk op z'n kop met zijn nieuwe concept VENTURE X, wist GoldFish als geen ander een feestje te bouwen in de Max en kwam je ogen en oren te kort bij de live-avond bij Joost van Bellen Gaat Door.

DAG VIJF

Op de laatste dag wisten we onze benen nog een laatste keer aan het dansen te krijgen bij TikTok-sensatie Kenya Grace (bekend van megahit 'Strangers'), woonden we het ADE-debuut van Zuid-Aziatische label INDO Warehouse bij, werden er interessante gesprekken gevoerd bij de paneltalk na de screening van de door Shaggy geproduceerde documentaire Bad Like Brooklyn Dancehall en klonk dan echt ons ADE-slotakkoord bij de nacht van Hush. & Cecille Records.

ADE HET HELE JAAR DOOR?

Kan je geen genoeg krijgen van al ons ADE aanbod? Schrijf je dan nu in voor de Melkweg Electronicsnieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze aankondigingen!

Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.

Met grote dank aan onze fantastische fotografen: Nick Chesnaye, Reinout Bos, Susana Martin, Kaka Lee, Valérie Broek.

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.