MUZIEKPROGRAMMEUR ANNA VEENSTRA WINT IJZEREN PODIUMDIER

Onze muziekprogrammeur Anna Veenstra heeft vanmiddag tijdens Eurosonic Noorderslag het IJzeren Podiumdier in de categorie ‘Beste Programmeur’ gewonnen. Ze werd door vakgenoten en collega’s aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Poppodia- en Festivals (VNPF) gekozen tot winnaar.

Anna is sinds 2015 werkzaam bij de Melkweg. Als muziekprogrammeur was ze de afgelopen jaren verantwoordelijk voor vele uitverkochte zalen met optredens van artiesten als Billie Eilish, Idles en Placebo. Daarnaast maakt ze ruimte voor experiment en stond ze onder andere aan de wieg van RADAR, Melkwegs’ terugkerende showcase-avond voor opkomend Nederlands talent. Anna is een voorloper in het spotten van nieuwe acts en programmeert door genres heen, waarmee ze de afgelopen jaren heeft bijgedragen aan de grote diversiteit van het Melkwegpubliek.

De motivatie van vakgenoten en collega’s luidde als volgt: Nieuwsgierigheid, oog voor kwaliteit en zicht op de ontwikkeling van artiesten maken Veenstra IJzeren Podiumdier-waardig. Zij wist post-corona in een handomdraai en met grote toewijding en souplesse een zeer intensieve en passende programmering neer te zetten.

De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de VNPF. De IJzeren Podiumdieren zijn zogenaamde peer to peerprijzen. De leden van de vereniging brengen hun stem uit. De persoon of organisatie die de meeste stemmen ontvangt, wint de prijs. Andere genomineerden in de categorie ‘Beste Programmeur’ waren: Kees Heus (Paradiso), Robert Koole (Fluor) en Stephan Maaskant (Rotown, Left of the Dial).

 

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.