INSIDER TIPS APRIL

April staat voor de deur en dat betekent dat we weer mooie shows op de planning hebben staan bij Melkweg. Onze agenda staat in april dagelijks vol met concerten, clubnachten, films en een expositie. Weet je nog niet precies wat je moet kiezen? In deze nieuwe editie van onze Insider tips delen onze medewerkers hun persoonlijke aanbevelingen voor shows in april die je zeker niet mag missen. Laat je deze maand inspireren door nieuwe muziek, kunst en cultuur tijdens onze diverse programma’s!

ZA 06 APR BLIND CHANNEL / LORD OF THE LOST
Sydney – programmeur: “Terwijl iedereen al aan het Europapaën is, staan hier op de eerste zaterdag van april de twee beste emo glamrock bands van de afgelopen drie jaar Eurovisie: Blind Channel (🇫🇮) in de MAX en Lord of the Lost (🇩🇪) in de OZ. Voor 50 gelukkige Eurovisionista’s hebben we een speciaal combiticket verkocht!”

ZA 06 APR - UNBOXED
Lévi - programmeur: “Na een zeer geslaagde eerste editie is onze nieuwe maandelijkse clubnacht unboxed op 6 april terug. Niemand minder dan footwork zwaargewichten Swisha en Kush Jones staan op de bill. Graag geziene gasten Kikelomo en maatje askmelater maken de lineup compleet.”

DO 11 T/M ZO 21 APR - IN-EDIT
Steven – programmeur: “Het belangrijkste muziek documentaire festival van de wereld, strijkt ook weer neer bij de Melkweg, voor de zesde editie! Boordevol nieuwe premières, talks, live muziek en industry meetings is het een groot feest voor muziekliefhebbers! Mijn docu tips zijn de nieuwe films over CYNDI LAUPER: LET THE CANARY SING (2023), THE LEGACY OF J DILLA (2023) en JOAN BAEZ: I AM A NOISE (2023). Allemaal hele sterke films!”

MA 15 APR - CHEEKY MONDAY: ARCHITECTURE RECORDINGS TAKEOVER!
Lévi - programmeur: “De april-lineup van Cheeky is er één om door een ringetje te halen. Ik vind het geweldig om te zien hoe het enige wekelijkse drum & bass concept van Nederland elke maandag zulke toffe namen weet neer te zetten. Extra bijzonder is voor mij de Architecture takeover op 15 april. Ink en zijn label speelden met hun Horsemen-sound een cruciale rol in mijn muzikale vorming.”

VR 19 APR – NO DIGGITY
Sasha – stagiair grafische vormgeving: "Een nacht lang hard gaan In Da Club! Niet zomaar hard gaan, maar op de beste hiphop-hits uit de 90's en 00's. Voor mij is dit pure nostalgie! Ik gooi de handjes in de lucht voor o.a. Snoop Dogg, Dr. Dre en 50 cent!"

ZA 20 APR - ONDERSTEBOVEN
Rem – stagiair marketing: “Als liefhebber van progressieve house is (Ondersteboven) op mijn lijf geschreven. Het Amsterdamse collectief weet goed hoe ze house en psychedelische Visuals moeten combineren waardoor deze avond naar mijn mening een unieke ervaring word die je niet kan missen."

DO 25 APR – JAMILA WOODS
Minouche – stagiair marketing: “Toen ik Jamila haar muziek voor het eerst luisterde was ik verbaasd over de bijzondere stijl en de diepe teksten over verschillende belangrijke maatschappelijke thema’s. Het lijkt mij lastig om zulke persoonlijke muziek uit te brengen, maar Jamila Woods is geen bange vrouw. Het enige wat haar angst kan aanjagen is verveling.”

MA 29 APR – ANSON SEABRA
Daisy – stagiair marketing: “Fan van bedroom pop? Dan is Anson Seabra zeker een act die je niet mag missen! Ik leerde zijn muziek kennen toen hij het voorprogramma was van Cian Ducrot. Veel van zijn muziek komt recht uit zijn eigen slaapkamer en belichten thema’s zoals mentale gezondheid, groei en liefde. !Let op: het is niet gegarandeerd dat je geen tranen zult laten!”

MA 29 APR – MICHAEL MARCAGI
Fien – stagiair marketing: “Ik leerde Michael Marcagi kennen door zijn hit ‘Scared To Start’ die niet alleen viral ging op social media, maar ook in de top 40 terecht kwam toen hij het nummer begin 2024 uitbracht. Zijn muziek is een mooie combinatie van pop en indiefolk en met zijn hartverwarmende teksten maakt hij nummers die je echt raken. 29 april staat de zanger uit Ohio in onze OZ! Mis het niet!”

AGENDA:

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.