INSIDER TIPS MAART

Een nieuwe maand met een vol programma! Onze agenda wordt dagelijks gevuld met de meest diverse en gevarieerde programmering, van concerten tot clubnachten en van films tot exposities. Weet je niet wat je moet kiezen? Geen zorgen! In deze maandelijkse rubriek geven onze medewerkers hun persoonlijke tips voor shows die je deze maand zeker niet mag missen.

ZA 04 MRT – SONIC BOOM
Martijn – Online marketeer: Deze clubnacht organiseer ik al sinds 2013. Sonic Boom staat in het teken van dubstep en grime muziek. Eigenlijk wilde ik er na de eindeloze lockdowns mee stoppen, maar toen de DEEP MEDi avond (die zo'n vier keer was verplaatst) uiteindelijk toch doorging, merkte ik dat er vanuit het publiek nog heel veel liefde voor de muziek was. Hierdoor besloot ik toch door te gaan! Deze editie komen mijn lievelingsdj's Kahn & Neek en Commodo draaien. Daarnaast hebben we de Nederlandse primeur van de heetste dj van het moment: Neffa-T! Naast de vetste dj's is er nog een ingrediënt dat de avond bijzonder maakt: het Krackfree Soundsystem, waardoor de muziek op een nóg intensere manier beleefd wordt.
 

MA 06 MRT – THE PHARCYDE
Rachel - Marketeer: Deze legendarische groep is verantwoordelijk voor één van de beste hiphop albums ooit gemaakt. Het is jaren geleden dat Imani, Fatlip & Slimkid 3 voor het laatst samen op tour gingen, extra reden om de show op 6 maart niet te missen dus! 

DI 07 MRT – KABAKA PYRAMID
Arie - Grafisch vormgever: Dat kan er maar één zijn: Grammy Award winner Kabaka Pyramid! Hij shinet al jaren in de Melkweg reggaeplaylist en van het Grammy Award winning album heeft (sinds de release in september) ELK NUMMER erin gestaan. Say no more, all hits! Jamaican culture at its best and definitely a must see show at Melkweg March 7

WO 08 MRT - OPENING 'QOQNOOS'
Carmen - Marketeer expo: Op Internationale Vrouwendag openen we in de exporuimte een hele vette, en belangrijke, nieuwe expositie: 'Qoqnoos',  over de meest relevante feministische beweging van de afgelopen periode. De expo toont fotografie, film en multimediaal werk van acht vrouwelijke Iraanse kunstenaars, gecureerd naar aanleiding van de protesten in het land. Iedereen is welkom op de opening op 8 maart, van 17:00 uur tot 21:00 uur!

ZO 12 MRT – BIIG PIIG
Jerrau - Assistent muziekprogrammeur: Ik zag haar afgelopen Lowlands op de India stage, het was zo’n leuke en schattige show. 12 maart in onze OZ! Can’t wait

ZA 18 MRT – NONCHELANGE
Sal - Productiemanager: Ik ben al vanaf moment één fan van Maarten. Zijn album ‘Muziek voor de Luisteraar’ is nu uit en staat vol met leuke, slimme en semi-bijdehante Nederlandstalige liedjes over mentale gezondheid, liefde en het leven in het algemeen. Gewapend met een scherpe pen, waarmee hij meer dan eens verrassend uit de hoek komt, is dit echt een aanrader.

VR 24 MRT - NOVA TWINS
Bert - Programmeur: Dit grensverleggend punkduo spat werkelijk van het podium af! Ze verrasten ons al op Lowlands, verkochten in november onze Upstairs zaal in no time uit, dus nu is het tijd voor een stap groter in de OZ. Zorg dat je erbij bent en verwacht een overweldigende show, waarvan de impact nog lang zal blijven hangen. Deze band gaat groot worden, het is ook niet voor niets dat KERRANG! hen bestempelde als ‘Band of the Year’! Maak dus gebruik van je kans om dit iconische duo nog in een kleine zaal te zien!

ZA 25 MRT – PYTHON & FLORENTIN
Lévi - Muziekprogammeur: Er is de laatste jaren een hele toffe cross-over sound ontstaan die het midden houdt tussen reggaeton, grime, UK funky en ambient. Super dansbaar, maar tegelijk ook mega diep. Op 25 maart staan twee van de bekendste ambassadeurs van deze sound in onze OZ: Python en Florentino. Samen met de lokale helden Nèna, Soft Break en Rozaly belooft dit een nachtje hoogwaardig schuren te worden.

VR 31 MRT: Curated by VISION
Lévi - Muziekprogammeur: In het kielzog van de legendarisch Noisia Invites avond neemt Noisia’s label VISION samen met onze vrienden van Curated by het stokje over. We trekken het in 2023 echter breder, en zorgen voor een clubnacht vol met bass music in de breedste zin van het woord. Met hyper actuele namen als Hamdi, Moore Kismet, Rohaan en natuurlijk graag geziene Melkweg-gast IMANU, hebben we wat mij betreft qua line up nu al een van de hoogtepunten van 2023 te pakken.

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.