INTERVIEW: IKNOWNOA & SACHEE

INTERVIEW: RADAR-ACTS IKNOWNOA & SACHEE

Bij Melkweg RADAR vind je opkomende parels van eigen bodem. Vrijdag 27 januari kickstarten IKNOWNOA en Sachee het nieuwe RADAR-seizoen in de Upstairs! Zet je schrap om te bewegen, want met deze twee aanstekelijke r&b acts op de line-up zal het onmogelijk zijn om stil te blijven staan. We spreken ze in aanloop naar de show.

Sachee, een negenkoppige band, dat is een vol podium. Kunnen we een klein voorstelrondje doen? Wie is wie en doet wat?
Sachee: “Haha, hey heb je even? Allereerst hebben we Max Sergeant A.K.A. “MaxFlex” op de drums; dan hebben we op de basgitaar “The Sonfather” Hudson. Er zijn vier vocalisten: Kody Chambers, Helena Casella, Talullah Rose en Hessel Du Mark. Kody speelt ook nog trompet en Tallulah speelt saxofoon, dus die twee hebben een dubbele presence. Dan hebben we op de gitaar Roenik, ook wel Ronnydecarlo, en op de andere gitaar Noah, AKA NILLY beats, de legend. En last but not least hebben we Micah D Graves op de keys.”

Jullie weten van een show een feestje te maken en hoe je een absolute ‘vibe’ creëert. Welke acts zijn jullie voorbeeld hierin en hoe halen jullie inspiratie uit hen?
“Silk Sonic heeft een grote indruk op ons achtergelaten. We zijn ook actief aan het manifesteren dat we opgenomen gaan worden door APESHIT, het label van Anderson Paak. Maar ver voor Silk Sonic bestond hadden we onze sound te pakken, dus denk dat ‘To Pimp a Butterfly’ van Kendrick Lamar ons vooral geïnspireerd heeft. Het is de combinatie van hedendaagse hiphop met muziekinvloeden zoals funk, gespeeld door jazz zwaargewichten, wat ons zo heeft geraakt. Kan ook haast niet anders, gezien veel van onze bandleden van de jazz-afdeling van het conservatorium komen.”

IKNOWNOA, Je schrijft veelal over volwassen worden in het digitale tijdperk. Wat drijft je om dit thema zo uit te lichten?
Noa: “Mijn muziek komt vooral voort uit mijn eigen ervaringen. Aangezien ik nu ervaar hoe het is om op te groeien in een digitaal tijdperk, gebruik ik mijn muziek om het dagelijks leven te verwerken en open te zijn over mijn ervaringen. Muziek is altijd soort plek geweest waar ik naartoe kon gaan om iets te verwerken en ik hoop dat ik ook zo’n plek voor anderen kan maken.”

Noa, kun je je eigen sound omschrijven, en wellicht wat acts noemen waar je graag mee in één adem genoemd zou worden? 
“Op dit moment omschrijf ik mijn sound als electronic r&b. Ik kijk op naar artiesten als Labrinth en Don Toliver. Daarnaast haal ik inspiratie uit artiesten zoals Stevie Wonder en Carl Carlton.”

Sachee, Django/Brando is jullie eerste Spotify release. Wat maakte het dat dit nummer de spits mocht afbijten?
Sachee: “‘Django/Brando’ is gewoon zo’n nummer waarbij we allemaal dachten, “O SHIT, that shit’s HOT!” Dus dan is die keuze snel gemaakt. Het is een showcase van iedereen die betrokken is bij Sachee. We vinden het heel belangrijk om steeds met nieuwe dingen te komen, en in dit nummer word je steeds opnieuw verrast. In de toekomst zullen we wat meer inzoomen op bepaalde elementen binnen Sachee, maar dit was echt de grand entry van onze band.”

IKNOWNOA is de vervangende naam voor Noa And A Band Called S.A.M. Op instagram schrijf je over de volgende stap in je muzikale ‘ontdekkingsreis’. Hoe kwam je tot deze verandering? 
Noa: “Ik was toe aan de volgende stap in mijn muzikale ontdekkingsreis en daar hoorde een nieuwe naam bij. De oude naam zorgde voor een scheiding tussen de live act en de muziek die ik wil uitbrengen. IKNOWNOA geeft een naam aan het geheel.”

Wat brengt het aankomende, nieuwe tijdperk jou? 
“De komende tijd wil ik mijn muziek gaan delen met de wereld door te focussen op shows, releases en meer.”

Sachee, Kunnen we in 2023 hier een vervolg op Django/Brando verwachten?
“Jullie mogen in 2023 nog veel meer van ons verwachten! We hebben onze tweede single bijna af, dus die horen jullie spoedig. We zitten eigenlijk ook wel een beetje in album modus, maar daar verklappen we nog niet te veel over. Jullie kunnen veel verwachten.”

Een vraag aan beide! Bij RADAR tippen en showcasen we muzikale parels. Welke acts zouden jullie zelf willen meegeven aan de lezers?
Noa: “John&Markos: een nieuwe sound in de Nederlandse pop.”

Sachee: “Quanza is een geweldige artiest die wij super hard vinden. Hij is super innovatief en grenzeloos creatief. En Tico Mac is de resurrectie van r&b in Nederland - en iemand waar we graag mee zouden willen werken.”

De nieuwe Sophie Straat, S10 of Ploegendienst ontdekken? Bij Melkweg RADAR ontvangen we de nieuwste acts van het moment. Check de Melkweg RADAR-pagina voor de volgende editie.

Event(s)

    A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

    ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

    De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
    Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.