INTERVIEW: JAYA THE CAT

INTERVIEW: JAYA THE CAT

Op 22 maart komt het internationale gezelschap Jaya The Cat onze OZ weer op stelten zetten. Wij spraken even kort met ze over dit optreden en hun speciale band met de Melkweg!

Dit is jullie muziek in één zin...
We noemen het “drunk reggae” maar eigenlijk doen we gewoon The Clash na. 

Jullie zijn natuurlijk bekende gezichten hier. Hoeveelste show wordt dit voor jullie in de Melkweg, en vanwaar jullie speciale band met ons podium?
In de afgelopen 20 jaar hebben we minimaal 10 keer in de Melkweg gestaan. Het is ooit begonnen omdat dit onze favoriete venue is om zelf naar shows te gaan en inmiddels kunnen we het ons niet meer voorstellen om ergens anders te spelen in Amsterdam.

Wat kunnen we allemaal verwachten van jullie show op 22 maart?
Het wordt een echte greatest hits show. We gaan geen nieuw werk uitproberen of obscure oude tracks afstoffen, maar we spelen alle nummers die iedereen van voor tot achter mee kan zingen.

Dit is wat niet veel mensen over ons weten…
De meesten van ons zaten voor Jaya the Cat in metalbands en de rest luistert in zijn vrije tijd het liefst naar country of techno!

Naast Jaya The Cat staat komende woensdag ook de support-act La Roska op het podium, een Nederlandse latin-rock-ska-band met Zuid-Amerikaanse roots. Dat wordt een mooi avondje!

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.