OYSTER: TERUGBLIK OP DE EERSTE EDITIE

OYSTER RECAP

Afgelopen zaterdag vond de allereerste editie van Oyster plaats, ons gloednieuwe, multidisciplinaire festival gecentreerd rond de veelbelovende UK hiphop, R&B en electronics scene. 

Festivalbezoekers konden zes uur lang dwalen door ons hele pand en genieten van live muziek, een filmprogramma en foto-expositie van Amie Galbraith. Op de line-up: ENNY, Unknown T, ayrtn, Sam Gellaitry, Sainté, Jaz Karis, Emmavie, Mychelle, Feux en meer.

In de EXPO werd een podcast opgenomen in samenwerking met Joy Gail Radio en Echobox. Deze zullen binnenkort verschijnen. Houd deze pagina in de gaten.

Nieuw festival Oyster: UK-parels opduiken in de Melkweg

3voor12 schreef een lovende recensie over de vuurdoop van Oyster: "Het nieuwe Oyster Festival is een aanwinst voor de Melkweg: het trekt een supercool hongerig publiek dat het hele pand afstruint om parels uit de UK op te vissen."

"I was able to catch some vibes of every artist due to the great organization and timetable. Props!"

Festivalbezoeker Wolph

Britse rappers klinken aangenaam on-macho op nieuw Oyster-festival

NRC gaf Oyster (ja, het is echt): 4 sterren! Iets wat we graag in onze zak steken. "Zaterdagavond werd in de Melkweg in Amsterdam het nieuwe Oyster-festival gehouden. Zes uur lang kon er muziek geluisterd worden en kunst en film gekeken in alle zalen van het gebouw.[...] En al was dit de eerste editie, en speelde bijna iedereen voor het eerst in Nederland, het festival trok al een gretig publiek."

"Truly a blessing to be at. I'm ready for next year!"

Festivalbezoeker Zoë

Dit zijn de vijftig belangrijkste festivals van Nederland

Als dat nog niet genoeg was, wordt Oyster binnen een week van bestaan al opgenomen in de lijst van de 50 belangrijkste festivals van Nederland. Iets wat met de verwoording "het hedendaagse antwoord op London Calling" een pluim op onze hoed is die we niet zagen aankomen. Daar proosten we met een oestertje op.

Foto's: Marc Prodanovic

A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.