RADAR INTERVIEW: RICHARDA EN DANNY DUBB

De hotste acts van het moment ontdek je bij Melkweg RADAR. Op vrijdagavond 17 november betreden twee aanstormende R&B talenten, Richarda en Danny Dubb, het podium in onze Upstairs. In hun tracks geven Richarda en Danny een inkijkje in hun persoonlijke leven, over o.a. liefde, zelfreflectie en het nachtleven. We spraken hen naar aanleiding van de show, met vragen geïnspireerd door hun eigen lyrics

 

Uber - Richarda

Het nummer ‘Uber’ van Richarda neemt de luisteraar mee naar het einde van een spannende avond met een liefde. In de lyrics spreekt Richarda haar zorgen uit dat haar liefde voor lief wordt genomen. - Is er iets dat jullie soms voor lief nemen? 

Richarda: ‘‘Dit gaat heel erg dramatisch klinken, maar ik denk dat ik het leven soms echt voor lief neem. Ik ben zo gezegend met alles wat ik in mijn leven heb mogen doen en heb mogen leren tot nu toe. Ik zit in de luxepositie dat ik elke dag kan werken aan mijn dromen en ambities. Met de tijd wordt het voor mij steeds duidelijker dat niet iedereen dat kan zeggen.’’

Danny: ‘‘Ik heb er een nare gewoonte van gemaakt om mijn progressie voor lief te nemen. Soms raak ik afgeleid door alles wat er om me heen gebeurt en vergeet ik wat ik allemaal voor elkaar heb gekregen. Ik wil daarom iets meer stilstaan bij de mooie momenten.’’

Pleisters - Danny Dubb

Danny zingt over zijn angst voor de liefde in zijn nummer ‘Pleisters’. Deze track laat ons meeleven in de twijfels en pijn die echte liefde soms kan veroorzaken. - Waarom is het zo eng om voor de liefde te kiezen? 

Danny: “Je geeft jezelf bloot. Niet alleen de mooie kanten, maar ook de lelijke en kwetsbare kanten. Het kan als een waste of time voelen als je dat deelt met iemand die vervolgens weer een vreemde wordt. Daarentegen zul je iemand wel een kans moeten geven. Niet iedereen though.” 

Richarda: “Ik denk dat het eng is om voor de liefde te kiezen omdat je in de liefde niks achter kan houden. Om lief te hebben moet je jezelf heel kwetsbaar opstellen en 100% jezelf durven te zijn. Dat is vaak confronterend. Je moet ook van jezelf houden om geliefd te worden. Je moet jezelf het waard vinden om liefde te ontvangen.” 

“De mooie, lelijke en kwetsbare kanten van jezelf laten zien, kan als een waste of time voelen, als je dat doet met iemand die vervolgens weer een vreemde wordt.’’ - Danny Dubb

Enter - Danny Dubb

‘Enter’ vertelt het verhaal van iemand die onwijs veel wil zeggen in een berichtje aan een geliefde, maar niet op enter durft te drukken, in de angst om zijn trots te verliezen. Raken we meer vervreemd van vrienden en familie in deze wereld van digitale schermen, en hoe gaan jullie hiermee om?

Danny: “Ik probeer nog steeds de juiste balans te vinden hierin, omdat je makkelijk het gevoel krijgt om altijd online te zijn. Ik bel mijn vrienden en familie ook vaker, al is het om te ouwehoeren.”

Richarda: “Wellicht raken we vervreemd van elkaar omdat wij als mensen ook heel erg zijn veranderd. Ik raak bijvoorbeeld in mijn eigen bubbel als ik middenin een muziekproject zit. Met als consequentie dat ik inderdaad afstand creëer tussen mij en mijn omgeving. Aan de andere kant zorgen FaceTime en Whatsapp er voor dat ik op een snelle manier in contact kan komen met de mensen waar ik het meeste om geef! Het voelt dus dubbel. Ik denk namelijk ook dat we steeds individualistischer zijn geworden als mens.”

1 Shot - Richarda, Ares en Q’n

In het nummer ‘1 shot’, in samenwerking met Ares en Q’n, zingt Richarda over hoe je eigen negatieve gedachten soms je grootste vijand kunnen zijn. De lyrics moedigen luisteraars aan om kansen te grijpen, en voor het onbekende te kiezen. - Is er iets dat je eigenlijk helemaal niet durft, maar je toch zou moeten proberen?

Richarda: “Mezelf zijn, zonder bezig te zijn met andermans mening. Ik ben iemand die graag het beeld dat andere mensen van mij hebben, zo perfect mogelijk wil houden. Maar dat is niet realistisch, aangezien ik daar toch geen controle over heb. In mijn muziek ben ik altijd 100% eerlijk tegen mezelf en aan wat ik denk en voel. In het echt vind ik dit een stuk spannender. Het is een proces waar ik nog middenin zit, en het gaat echt al zoveel beter dan bijvoorbeeld een of twee jaar geleden. ”

Danny: "Kamperen. Niet zozeer niet durven, maar het idee dat je niet onder een hete douche kan springen zit me niet zo lekker. Ergens lijkt het me wel tof om de natuur volledig tot je te kunnen nemen. So who know’s probeer ik het een keertje uit. ”

“In mijn muziek ben ik altijd 100% eerlijk tegen mezelf en aan wat ik denk en voel, terwijl ik dit in het echt een stuk spannender vind.’’ - Richarda

Over je openstellen voor nieuwe dingen gesproken: Welke artiest(en) staan er momenteel op jullie eigen Radar? 

Danny: "Dijon’s muzikaliteit is een hele frisse wind. Daarnaast vind ik de laatste EP van Sterre ‘Ms. Breakup met SirOJ super tof. Ik houd van nostalgische muziek, maar ook heel erg van artiesten die durven te experimenteren.”

Richarda: "Stayawayfromdante (die overigens ook in Melkweg stond als RADAR-act) vind ik heel tof! Hij heeft een hele coole sound die ik heel uniek vind voor de Nederlandse scene. Daarnaast is producer Rosales, ondanks dat hij nog super jong is, mega getalenteerd! Ik weet zeker dat hij hele toffe dingen gaat doen voor de Nederlandse muziekscene.”

De nieuwe Sophie Straat, S10 of Ploegendienst ontdekken? Bij Melkweg RADAR ontvangen we de hotste nieuwste acts van het moment.

Beeld: Lieke van Dam 
Redactie: Dieke de Bruin

OP DE AGENDA:

    A dancing crowd within the Melkweg with a single singer on the stage.

    ALTIJD VOORAAN MET DE NIEUWSBRIEF

    De nieuwste shows, het laatste Melkwegnieuws en leuke acties in je mailbox? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
    Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Voor meer informatie, check ons Privacy Statement.