YoungCreativesMusic

Opkomende makers staan centraal bij alles wat we doen. Is muziek helemaal jouw ding? Wil je zelf aan de slag, of meer weten over de muziekindustrie? Dan ben je hier op de goede plek. We organiseren continu projecten, workshops, rondleidingen, masterclasses, trainingstrajecten en events die jouw muzikale vonk opnieuw kunnen doen ontvlammen, of die je jouw eigen pad binnen de muzieksector doen vinden. En als je zelf muziek maakt, draait of produceert bieden we je een plek in onze live programmering of tijdens een van onze clubnachten, zodat jij kunt laten zien laten zien wat je in huis hebt. Een aantal van onze muziekprojecten vindt je hieronder:

MELKWEG RADAR
Melkweg Radar is onze terugkerende showcase-avond waarvoor we nieuwe live acts selecteren. Tijdens elke editie presenteren we een aantal opkomende makers – genre-breed. Sommige van deze acts zijn later uitgegroeid tot bekende artiesten. Op eerdere edities stonden namen als S10, Fata Boom, Rimon, Don Melody Club, Ploegendienst, Cero Ismael, Eva van Manen, Sor, Banji, Sophie Straat, Future Husband, Bob uit Zuid en Babs. Meer weten? Klik dan hier.

ROCK YOUR BUSINESS
GRAP, dé organisatie voor de Amsterdamse popmuziek, host in samenwerking met de Melkweg jaarlijks acht bijeenkomsten over de muziekindustrie onder de titel Rock Your Business. Je krijgt hier de kans je demo te pluggen aan belangrijke spelers uit de industrie, deel te nemen aan panelgesprekken en meer te leren over onderwerpen die je als muzikant verder helpen, van promotie, releasen en het regelen van optredens tot management en publishing. 

PARADISO MELKWEG PRODUCTIEHUIS
Paradiso Melkweg Productiehuis (PMP) is een onafhankelijk productiehuis, in 2001 opgestart door Paradiso en de Melkweg. Door unieke samenwerkingen aan te gaan, ruimte te bieden aan experimenten en door risico’s te durven nemen, heeft het productiehuis inmiddels een flinke stempel gedrukt op de Nederlandse popsector, met een indrukwekkend trackrecord van vernieuwende producties. Een aantal van die producties vind je terug in onze Melkweg-programmering. 

LIVEUROPE
Liveurope, opgericht in 2014, is een platform dat letterlijk een podium biedt aan talentvolle nieuwe Europese acts die aan de start van hun carrière staan. Concerten van deze nieuwe namen worden vergezeld van het label ‘Supported by Liveurope’. Door de acts die aan Liveurope verbonden zijn in onze zalen te laten spelen, helpen we ze hun internationale carrière verder uit te bouwen en zichtbaarder te worden in het Europese livecircuit. Lees hier meer over Liveurope. 

MO'KNOWLEDGE
Wat is die MO dan? is een terugkerend netwerkevenement voor jongeren uit Amsterdam die het willen maken of willen werken in de urban muziekscene. Door middel van panelgesprekken en workshops leer je alles over bijvoorbeeld het organiseren van een eigen feest of festival, hoe je het bereik van je track optimaliseert of hoe je aan optredens komt. Maar er zijn ook luistersessies en een podcast over werken als vrouw binnen deze scene. Kortom: alles wat je moet weten om aan de slag te kunnen.

SAMENWERKING CVA, PACT+ EN ROC
Er komen regelmatig diverse studenten bij ons over de vloer, van het Conservatorium van Amsterdam, van PACT+ (een collectief van artistieke opleidingen) en andere muziekopleidingen. De studenten die bij ons aankloppen leren we alles over de ins & outs van marketing en techniek. Veel afstudeerconcerten en projecten vind je in onze Upstairs zaal. Avonden als Locktredens, Maydays en Popcontact zijn voorbeelden van events die studenten zelf organiseren.   

POPCONTACT
In de tweejarige Master of Pop gaan excellente studenten een samenwerking aan met de muziekindustrie. Voor elke student wordt een ontwikkelingstraject op maat gemaakt, inclusief faciliteiten, kennis, netwerken en feedback. Studenten organiseren driemaal per jaar Popcontact avonden waarbij masterstudenten in gesprek gaan met het werkveld aan de hand van actuele thema’s en presenteren ze hun muziek of dat van innovatieve projecten van de opleiding.