YoungCreativesMusic

Opkomende makers staan centraal bij alles wat we doen. Is muziek helemaal jouw ding? Wil je zelf aan de slag, of meer weten over de muziekindustrie? Dan ben je hier op de goede plek. We organiseren continu projecten, workshops, rondleidingen, masterclasses, trainingstrajecten en events die jouw muzikale vonk opnieuw kunnen doen ontvlammen, of die je jouw eigen pad binnen de muzieksector doen vinden. En als je zelf muziek maakt, draait of produceert bieden we je een plek in onze live programmering of tijdens een van onze clubnachten, zodat jij kunt laten zien laten zien wat je in huis hebt. Een aantal van onze muziekprojecten vindt je hieronder:

MELKWEG RADAR
Melkweg Radar is onze terugkerende showcase-avond waarvoor we nieuwe live acts selecteren. Tijdens elke editie presenteren we een aantal opkomende makers – genre-breed. Sommige van deze acts zijn later uitgegroeid tot bekende artiesten. Op eerdere edities stonden namen als S10, Fata Boom, Rimon, Don Melody Club, Ploegendienst, Cero Ismael, Eva van Manen, Sor, Banji, Sophie Straat, Future Husband, Bob uit Zuid en Babs. Onze programmeurs zijn altijd actief op zoek naar opkomend talent. Bekijk de nieuwste RADAR line-up hier!

ROCK YOUR BUSINESS
GRAP, dé organisatie voor de Amsterdamse popmuziek, host in samenwerking met de Melkweg jaarlijks acht bijeenkomsten over de muziekindustrie onder de titel Rock Your Business. Je krijgt hier de kans je demo te pluggen aan belangrijke spelers uit de industrie, deel te nemen aan panelgesprekken en meer te leren over onderwerpen die je als muzikant verder helpen, van promotie, releasen en het regelen van optredens tot management en publishing. Momenteel herzien we het format en komen we in 2023/2024 bij je terug met een nieuwe reeks Rock Your Business.

PARADISO MELKWEG PRODUCTIEHUIS
Paradiso Melkweg Productiehuis (PMP) is een onafhankelijk productiehuis, in 2001 opgestart door Paradiso en de Melkweg. Door unieke samenwerkingen aan te gaan, ruimte te bieden aan experimenten en door risico’s te durven nemen, heeft het productiehuis inmiddels een flinke stempel gedrukt op de Nederlandse popsector, met een indrukwekkend trackrecord van vernieuwende producties. Een aantal van die producties vind je terug in onze Melkweg-programmering. Bekijk hier de pagina van PMP.

LIVEUROPE
Liveurope, opgericht in 2014, is een platform dat letterlijk een podium biedt aan talentvolle nieuwe Europese acts die aan de start van hun carrière staan. Concerten van deze nieuwe namen worden vergezeld van het label ‘Supported by Liveurope’. Door de acts die aan Liveurope verbonden zijn in onze zalen te laten spelen, helpen we ze hun internationale carrière verder uit te bouwen en zichtbaarder te worden in het Europese livecircuit. Lees hier meer over Liveurope. 

SUPPORT CONCERTEN
Het komt regelmatig voor dat een act een support, of in andere woorden een voorprogramma, heeft. In veel gevallen neemt de artiest deze support zelf mee. Toch is er af en toe ook ruimte voor een lokale support en die dragen wij dan graag voor. 

Heb je een artiest op het oog die bij ons op de agenda staat waarbij je graag in het voorprogramma zou willen staan? Mail dan naar supportact@melkweg.nl. Als het een goede match is, dan nemen we contact met jou of de artiest op.

WAT IS DIE MO?
Wat is die MO? is een terugkerend netwerkevenement voor jongeren uit Amsterdam die het willen maken of willen werken in de urban muziekscene. Door middel van panelgesprekken en workshops leer je alles over bijvoorbeeld het organiseren van een eigen feest of festival, hoe je het bereik van je track optimaliseert of hoe je aan optredens komt. Maar er zijn ook luistersessies en een podcast over werken als vrouw binnen deze scene. Kortom: alles wat je moet weten om aan de slag te kunnen. De bijeenkomst zijn maandelijks in Amsterdam Zuidoost. Check hier de agenda.

SAMENWERKING MET CULTURELE PARTNERS
Naast eigen projecten die wij in het kader van talentontwikkeling programmeren en organiseren, werken we ook graag samen met andere platforms en communities uit stad en land die het bieden van ruimte en een podium aan nieuwe makers net zo belangrijk vinden als wij. Denk aan GRAP, rosetta., Encore Popronde, Kunstbende, Kunstschooldag(en) en PMP.  

SAMENWERKING OPLEIDINGEN
Er komen regelmatig diverse studenten bij ons over de vloer zoals van het Conservatorium van Amsterdam (bachelor, master en AEMA), PACT+ (een collectief van artistieke opleidingen) en het Conservatorium van Haarlem. De studenten die bij ons aankloppen leren we alles over de ins & outs van marketing en techniek. Veel afstudeerconcerten en projecten vind je in onze Upstairs zaal. Avonden als IMPACT+, Maydays en Popcontact zijn voorbeelden van events die studenten met ondersteuning van ons zelf organiseren.