HerdenkingsjaarSlavernijverleden

Op 1 juli 2023 start het officiële Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Het is dan precies 150 jaar geleden dat de slavernij in Suriname en het Caribisch gebied volledig is afgeschaft. Dit wordt ieder jaar herdacht en gevierd tijdens Keti Koti of Dia di Abolishon. Gedurende het Herdenkingsjaar Slavernijverleden zullen wij stil blijven staan bij de geschiedenis en in samenwerking met verschillende partners nieuwe programma’s presenteren.

Vier Keti Koti bij Melkweg
Na de herdenking en aansluitende viering in het Oosterpark en op het Museumplein, kun je de dag afsluiten met onze speciale nachtprogrammering in het teken van Keti Koti door Encore, Gowtu, Pon di Pride en Black Pride NL. 

Free Heri Heri For All en Spoken Word
In aanloop naar Keti Koti doen wij op vrijdag 30 juni weer mee aan de actie Free Heri Heri For All. Tussen 17:00 en 18:30 uur worden in café MILK gratis traditionele maaltijden uitgedeeld en is er een speciaal spoken word programma gecureerd door Ford Curlingford. Door samen te genieten van dit lekkere eten kan de afschaffing op een verbindende manier worden herdacht en kunst, cultuur en nieuwe ontmoetingen gevierd. Iedereen is welkom aan tafel.

"Dit werk staat voor het bundelen van elkaars krachten en stilstaan bij waar aandacht naartoe mag. Doormiddel van kleur en vorm probeer ik emoties op doek te vertalen." - kunstenares Nikè Marchand