MilkMadeDeelnemer

Voor jongeren die ervaring op willen doen in de creatieve sector, vóór of achter de schermen. Bij Milk Made krijg je de vrijheid om je eigen route te kiezen, samen met professionals uit de industrie die je hierbij supporten.

Over Milk Made
Milk Made is er voor jongeren (18-25 jaar) die ervaring willen opdoen in de creatieve sector, vóór of achter de schermen. Als deelnemer programmeer, promoot en produceer je je eigen programma met ondersteuning van het Melkweg-team. We produceren als Milk Made-team gezamenlijk minimaal zes programma’s per jaar. Mocht je zelf een idee hebben, krijg je de ruimte om dat idee verder te ontwikkelen. Met Milk Made leggen we de focus op het maken van content en programma’s voor en door verschillende subculturen.

Hierbij is motivatie belangrijker dan je diploma. Bij Milk Made krijg je de vrijheid om je eigen route te kiezen, samen met professionals uit de industrie en culturele sector die je hierbij supporten. Er is plek voor pioniers met grootste plannen, maar ook voor jongeren die hun dromen willen testen door mee te draaien bij programma’s, marketing of productie.

Milk Made start op donderdag 3 oktober 2024 en loopt door tot aan de zomer 2025.

Wat neem je mee?
Wil jij deel uitmaken van Milk Made? Dat kan! Op donderdagen komen we samen en kun je vanuit de Melkweg werken aan de Milk Made programma’s. Omdat het vrijwillig is, kun je de activiteiten combineren met je werk, school of stage. Je hebt dus genoeg flexibiliteit! Milk Made is op vrijwillige basis, maar niet vrijblijvend.

Verder vragen wij:

 • Ambitie om binnen de cultuur en/of muzieksector te werken en jezelf verder te ontwikkelen;
 • Motivatie om vanuit verschillende rollen aan on- en offline programma’s te werken in je vrije tijd;
 • Interesse in kunst, cultuur en/of muziek;
 • Je woont in Amsterdam of omgeving.

  Wat krijg je van ons?
  Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt, we nodigen je van harte uit om je bij ons aan te melden. Verder bieden wij:
 • Een werkplek op donderdag bij de Melkweg voor brainstorming, persoonlijke leerdoelen en community;
 • Een inspirerende omgeving, waar je leert door actief aan producties te werken;
 • Inspirerende sprekers en collega’s die vertellen over vette producties die zij maken;
 • Begeleiding in het samenstellen van te presenteren programma’s en/of eigen programma’s;
 • Het opbouwen van een netwerk in de culturele sector;
 • Gratis toegang tot concerten, clubnachten, films en evenementen van de Melkweg.


Aanmelden
Wil jij je aanmelden voor Milk Made? Dan horen we graag uiterlijk 31 augustus van je! Per jaar hebben we ongeveer plek voor 8 tot 12 jongeren. Wil jij je aanmelden voor de wachtlijst? Stuur dan een mail naar youngcreatives@melkweg.nl.

Milk Made is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren.