MilkMadeDeelnemer

Voor jongeren die in de creatieve sector willen werken, vóór of achter de schermen. Bij Milk Made krijg je de vrijheid om je eigen route te kiezen, samen met professionals uit de industrie die je hierbij supporten.

Over de rol
Milk Made is er voor jongeren (18-25 jaar) die in de creatieve sector willen werken, vóór of achter de schermen. Hierbij is motivatie belangrijker dan je diploma. Bij Milk Made krijg je de vrijheid om je eigen route te kiezen, samen met professionals uit de industrie die je hierbij supporten. Er is plek voor pioniers met grootste plannen, maar ook voor jongeren die hun dromen willen testen door mee te draaien bij productie, programma’s of marketing. We produceren minimaal zes programma’s per jaar, twee keer een minifestival in de Upstairs en Cinema, twee keer een programma met een bekende Amsterdammer, en twee keer een expositie in het Milk Café. Ook maken we online programma’s voor onze social kanalen. Mocht je zelf een idee hebben, krijg je de ruimte om dat idee verder te ontwikkelen. Met Milk Made focussen we op het maken van content en het maken van programma’s in de hiphop, afro en urban art scene. In de Melkweg vieren we pop- en undergroundcultuur. Bij onze concerten, clubnachten, films en exposities staan jong talent en de sterren van vandaag centraal. We geven graag alle ruimte voor jouw talent en identiteit. Achter de schermen, op het podium of tussen het publiek: je stapt hier veilig uit je comfortzone.

Wat neem je mee?
Wil jij deel uitmaken van Milk Made? Dat kan! Je kunt het hele jaar door aansluiten. We komen op dinsdagavonden samen in Amsterdam Zuidoost. Daar bespreken we nieuwe ideeën en plannen en brainstormen we over programma’s. Op donderdagen kun je vanuit de Melkweg werken aan de programma’s waaraan jij deelneemt. Omdat het vrijwillig is, kun je de activiteiten combineren met je werk, school of stage. Je hebt dus genoeg flexibiliteit!

Verder vragen wij:
• Ambitie om binnen de cultuur en/of muzieksector te werken of jezelf verder te ontwikkelen;
• Motivatie om vanuit verschillende rollen aan (online) programma’s te werken in je vrije tijd;
• Interesse in kunst, cultuur en/of muziek.

Wat krijg je van ons?
In de Melkweg komen subculturen samen. Onze drempel is laag, want deze plek is van iedereen. Bij ons ontmoet je jonge geesten die tegen de stroom in en dwars door hokjes heen gaan. Dat kan alleen als iedereen zich welkom voelt. Als we onze verschillen onderzoeken en vieren, om er een beter mens en fijnere plek van te worden. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt, dat neem je mee naar waar we samen naartoe gaan! Wil jij met ons meebouwen? Dan nodigen we je van harte uit om bij ons te solliciteren. 

Verder bieden wij:
• Meet-ups op dinsdagavond in Amsterdam Zuidoost voor brainstorming, persoonlijke leerdoelen en community;
• Een werkplek op donderdag bij de Melkweg;
• Een inspirerende omgeving, waar je leert door actief aan producties te werken;
• Inspirerende sprekers en collega’s die vertellen over vette producties die zij maken;
• Begeleiding in het samenstellen van te presenteren programma’s en/of eigen programma’s.


Aanmelden
Wil jij je aanmelden voor Milk Made? Dat kan het hele jaar door. Per jaar hebben we ongeveer plek voor 8 jongeren. Momenteel is de groep compleet. Wil jij je aanmelden voor de wachtlijst? Stuur dan een mail naar youngcreatives@melkweg.nl.