• Film

Bad Like Brooklyn Dancehall (2023)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Short: Film Location Jamaica - Trench Town (2024) / Intro: Alek Gerring & Emiel Martens / DJ Joss-Flo Selecting

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

21:30 Doors 22:00 Short: Film Location Jamaica - Trench Town (2024) 22:04 Bad Like Brooklyn Dancehall (2023) 23.45 No Diggity (OZ) = Free Entrance

IN-EDIT is weer terug! De zesde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 11 t/m 21 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze documentaire over dancehall, geproduceerd door Shaggy - met na afloop de lekkerste hiphop classics uit de 90’s en 00’s in de OZ bij No Diggity! De film over Cypress Hill die oorspronkelijk zou draaien op deze avond, is helaas komen te vervallen.

Bad Like Brooklyn Dancehall onderzoekt de opkomst van dancehall in de jaren tachtig en negentig, toen Jamaicaanse immigranten de muziek, dans en sfeer van hun vaderland naar New York City brachten. New York, bijgenaamd de 15e provincie van Jamaica, werd de thuisbasis van een invloedrijke beweging die dancehall naast hiphop zag opkomen en zich uiteindelijk over het hele land verspreidde. Deze documentaire, geproduceerd door Shaggy, brengt grote namen als Sean Paul, Ding Dong en nog vele anderen, waaronder Shaggy zelf, samen om het verhaal te vertellen. Met nooit eerder vertoonde archiefbeelden die de reis van Kingston naar Brooklyn overbruggen, zal deze film niet alleen dancehallfans bekoren, maar ook alle mensen die geloven in de kracht van muziek om mensen samen te brengen. De film is een ervaring waarbij je ongetwijfeld zelf wil gaan dansen!

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.