• Film

Cliff 'Em All (1987)

Metallica - AMSTERDAM TAKEOVER

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 28,75
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Oorspronkelijk alleen op VHS uitgegeven in 1987 (de DVD kwam in 1999), is deze eerste Metallica-film een eerbetoon aan de in de busongeluk overleden originele bassist Cliff Burton - een ongelooflijk talent en unieke persoonlijkheid. ‘Cliff 'Em All’ is een rauwe verzameling van optredens van 1983 tot 1986, en heeft de eer de enige ‘officiële’ film te zijn met het geniale spel van Burton. Ook verschijnt Dave Mustaine op een paar nummers en vertellen de overige bandleden hun bijzondere verhaal. Het meeste beeldmateriaal is afkomstig van bootleg- en home-video's en er is wat materiaal dat voor TV is opgenomen maar nooit is uitgezonden, en de algemene kwaliteit is niet zo best (opgenomen in het pre-smartphone tijdperk!), maar het legt op een briljante manier een vroeg Metallica-tijdperk vast.  

Tracks: Creeping Death, Am I Evil ?, Damage, Inc., Master Of Puppets, Whiplash, The Four Horsemen, Fade To Black, Seek & Destroy, Welcome Home (Sanitarium), For Whom The Bell Tolls, No Remorse, Metal Militia

METALLICA - AMSTERDAM TAKEOVER

Dit programma is onderdeel van de Metallica - Amsterdam Takeover. De officiële hangout voor Metallica fans tussen de twee M72 World Tour-shows in!