• Concert

Dardust

Upstairs

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 14,40
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:00 Doors 20:00 Dardust

Dardust is de alias componist, producer en pianist Dario Faini. Het is het eerste Italiaanse project van instrumentele muziek dat minimal piano combineert met electronica.

Zijn artiestennaam is een ironisch eerbetoon aan Ziggy Stardust, de beroemde alien gespeeld door David Bowie die een nog steeds voortdurende ruimte verbeelding inspireerde, maar ook een eerbetoon aan het duo Dust Brothers (die beroemd werden onder de naam The Chemical Brothers) en hun debuutalbum "Exit Planet Dust".

Dardust is op een missie die de as van Berlijn - Reykjavik - Londen doorkruist en zich door deze steden laat inspireren. Resultaat is een trilogie van platen die op deze steden werden gebaseerd: De eerste stap is Berlijn, waar het album "7" werd opgenomen (Funkhaus Studios / 2015); het tweede album "Birth" werd in plaats daarvan opgenomen in Reykjavik (Sundlaugin Studios / 2016). Het derde album "S.A.D. Storm and Drugs" werd geschreven en opgenomen beetwen Londen en Edinburgh. 

Verwacht een multidimensionale live ervaring geboren uit een fascinerende en emotioneel geladen klassieke set, vermengd met boeiende electrogeluiden en spectaculaire visuele effecten.

Voor liefhebbers van: Nils Frahm & John Hopkins