• Film

Eagle Wings (2021)

Nollywood Travel Film Festival

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

21:00 Doors 21:15 Eagle Wings (2021)

Op zaterdag 7 oktober sluit de Nederlandse editie van het Nollywood Travel Film Festival af met de slotfilm Eagle Wings (2021). Regisseur Papel Apel zal tijdens de Nederlandse première van zijn film aanwezig zijn voor een introductie en Q&A.

Eagle Wings is een oorlogsdrama, de eerste ooit gemaakt in Nigeria, over een gevechtspiloot van de luchtmacht die verstrikt raakt in de wereld van opstandelingen. Wanneer een net getrouwde commandant achter de vijandelijke linies verdwaald raakt, zweren zijn wapenbroeders hem veilig thuis te brengen. De reddingsmissie leidt hen naar een door oorlog verscheurd gebied en rechtstreeks in een terroristenbolwerk waar hun loyaliteit op de proef wordt gesteld. Eagle Wings onderzoekt de uitdaging van het vechten voor leven, vrede, vrijheid en liefde in tijden van groot geweld.

Het Nollywood Travel Film Festival (NTFF) is een reizend filmfestival gericht op het promoten van films van Nigerianen over de hele wereld. De afgelopen zeven jaar werd de NTFF gehouden in steden als Toronto, Atlanta, Hamburg, Athene, Londen, Berlijn, Glasgow, Helsinki, Oslo en Dublin. Van 5-7 oktober vindt het Nollywood Travel Film Festival plaats in Amsterdam, met Melkweg Cinema als hoofdbasis. Gedurende de drie dagen vertoont het festival vijf speelfilms en tien korte films gemaakt door Nollywood, de bloeiende filmindustrie van Nigeria. 

Africadelic is een jaarlijks festival in Amsterdam ter ere van Afrikaanse culturele creativiteit, diversiteit en activisme. Elk jaar in mei, op en rond Internationale Afrikadag, biedt Africadelic een week vol concerten, films en talks. Het festival is een ode aan het Afrikaanse continent en zijn wereldwijde diaspora, en toont de rijkdom en impact die Afrodescendants hebben op de mondiale cultuur en samenleving. Daarnaast (co-)organiseert Africadelic door het jaar heen verschillende evenementen, waaronder de Nederlandse editie van het Nollywood Travel Film Festival.