• Film

Efterklang - The Makedonium Band (2023)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

12:30 Doors 13:00 Efterklang - The Makedonium Band (2023)

IN-EDIT is weer terug! De zesde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 11 t/m 21 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze documentaire van de visionaire Deense band Efterklang

De band heeft een gedurfd plan bedacht: in slechts één week tijd willen ze naar Noord-Macedonië afreizen en samen met lokale muzikanten een onvergetelijke performance neerzetten voor het adembenemende Makedonium vrijheidsmonument. Vanaf het moment dat ze landen in de hoofdstad Skopje, nemen ze je mee op een onvoorspelbare reis door het hart van de Balkan. Met niets anders dan hun creatieve geest en de hulp van hun lokale vriend Grga, gaan ze op zoek naar medestanders en verkennen ze de unieke volksmuziekcultuur van het land. Regisseur Andreas Johnsen, bekend van zijn werk aan films als 'Ai Weiwei: The Fake Case' en 'Bugs', neemt je mee op een meeslepende verkenningstocht door de muzikale landschappen van Noord-Macedonië. Mis deze kans niet om de alternatieve, creatieve processen van een van Denemarken's meest avontuurlijke bands te ervaren.

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.