Smash the patriarchy, not the planet!

  Protestborden maken met ActionAid

  Cinema

  Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

   16:30 deuren open 17:00 Spanborden maken + presentatie Action Aid 21:00 einde

   Als voorproefje op de Feminist March (voorheen de Women’s March) organiseren ActionAid en de Feminist March op donderdag 2 maart een gratis sign-making event! Deze workshop zal plaatsvinden in de Melkweg. Meld je snel aan, want de plekken zijn beperkt! Aanmelden kan hier.

   Feminist March 2023

   Op zondag 5 maart zal er weer een gelopen worden voor vrouwenrechten en intersectioneel feminisme! Vanaf de Dam in Amsterdam gaat voor het eerst de Feminist March van start. Dit jaar is het thema ‘Equity is key!’ Wat dat betekent legt de Feminist March uit op Instagram:

   “Equity draait om mensen geven wat ze nodig hebben, om gelijke kansen mogelijk te maken. Als dat betekent dat de ene persoon meer hulp krijgt dan de ander om uiteindelijk hetzelfde te bereiken, dan moet dat mogelijk worden gemaakt.”

   ActionAid is er natuurlijk weer bij dit jaar en vraagt dit jaar specifiek aandacht voor de impact van klimaatverandering op vrouwenrechten wereldwijd. Want vrouwen worden het hardst geraakt, terwijl zij het minste bijgedragen aan de problemen. Bovendien hebben vrouwen nog niet voldoende toegang tot de belangrijkste beslissingstafels, zoals de VN klimaatconferentie COP. Wist je dat vorig jaar slechts 34% van alle afgevaardigden daar vrouwen waren? Dat móét anders!

   Borden maken

   Op 3 maart gaan we protestborden maken om mee te nemen naar de demonstratie. Voor materialen wordt gezorgd, maar neem vooral extra karton mee als je dat hebt liggen. Er zullen ook snacks en wat te drinken aanwezig zijn. Tijdens het event zal illustrator Tosca van der Weerden aanwezig zijn. Zij kan jouw protestbord extra opfleuren met haar toffe illustraties, helemaal in stijl van ons blok Feministen voor Klimaatrechtvaardigheid!