• Concert

Martin Kohlstedt

Amsterdam Dance Event

OZ

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 20,70
  • Gratis voor jaarleden
  • Gratis voor We Are Public
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:30 Doors 20:30 Martin Kohlstedt

In de meeslepende muziek van Martin Kohlstedt komen klassieke piano, soundscapes en intuïtieve inspiratiebronnen uit fundamenteel verschillende werelden samen in meeslepende electronicaproducties. Of het nu in de vorm van een spectaculaire festivalshow, een introspectief pianoconcert, een multidimensionale filmscore of een ontroerende albumervaring is.

Kohlstedt beschrijft zijn stijl van werken als modulaire composities; zijn stukken zijn altijd in beweging en nooit definitief - zelfs niet tijdens concerten. Improvisatie is een belangrijk onderdeel van zijn creatieve proces, net als de interactie met zijn publiek op voet van gelijkheid, de moed en soms het lef om te falen en de interactie met mensen, ruimte en context.  

Zijn vorige albums "Tag" en "Nacht", "Strom" en "Ströme", "Flur" en de meest recente genaamd "Feld" en hun respectieve herwerkingen werden beloond met internationale erkenning en concerttournees over de hele wereld. Martin Kohlstedt werkte hiervoor samen met gerenommeerde partners als het Leipzig Gewandhaus koor en artiesten als Douglas Dare, Sudan Archives, Henrik Schwarz.

Op woensdagavond 18 oktober zet Martin Kohlstedt zijn sound in de ultieme elektronische setting, met een show in onze OZ tijdens ADE!

"The music’s repetitive patterns and modal harmonies sometimes reminded one of other music often described as hypnotic, from Ryuichi Sakamoto to Einaudi. What sets Kohlstedt apart is the undercurrent of anxiety, and the occasional moments of grandeur".

The Daily Telegraph