• Expositie

MILK SOLO: Shertise Solano

Expo

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  11:00 - 19:00

  Shertise Solano creëert magische werelden, die voorbijgaan aan de tastbare, alledaagse werkelijkheid. Ze maakt gebruik van verschillende materialen in haar persoonlijke werk, dat voornamelijk bestaat uit collages, film en objecten. Solano begon met het maken van collages nadat ze voelde dat ze niet meer op haar plek was in het theater. Ze begon met het filmen en fotograferen van performances, verknipte deze beelden en verwerkte deze vervolgens in collages. Hierdoor bewoog haar werk zich meer naar de beeldende kunst. 

  Met haar monumentale collages verbeeldt Solano mystieke figuren: half mens, half dier, met indringende ogen en uitgestrekte klauwen, in overtuigend zwart, wit en rood. Ze vertaalt haar dromen en visioenen in haar werk, wat resulteert in een herkenbare en zeer persoonlijke beeldtaal: rauw, energiek en opwindend.

  Shertise Solano

  Shertise Solano (1982, Rotterdam) is een Nederlands-Caribische multimediakunstenaar met een achtergrond in theater. Met haar eigen gezicht als het belangrijkste element in haar collages, creëert ze dierlijke mensfiguren met uitgestrekte klauwen die bestaan in een wereld zonder tijd, plaats, begin of einde. Zij volgde de acteurs- en theatermakersopleiding aan het HKU Theater en studeerde in 2005 af. In 2022 behaalde zij een Master Fine Arts aan het Piet Zwart Instituut. Sinds 2013 combineert ze theater met beeldende kunst. Solano maakt collages, video's en installaties. Ze heeft geëxposeerd bij W139, Stedelijk Museum Schiedam en Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

  Let op: deze expositie is slechts te zien tijdens de openingsuren van MILK Café.