• Concert

Molchat Doma

support: Luis Ake

Max

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 17,25
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Dit is het verplaatste proramma van 16 november 2021, dat vanwege maatregelen rondom het coronavirus geen doorgang kon vinden. Gekochte kaarten en lidmaatschappen blijven geldig op de nieuwe datum, en kaartkopers ontvangen een bericht van Ticketmaster over wat te doen indien je verhinderd bent.

19:00 Zaal open 19:30 Luis Ake 20:30 Molchat Doma

De Belarussische band Molchat Doma komt naar Amsterdam! Als onderdeel van een snel opkomende nieuwe generatie cold wave acts, steekt Molchat Doma een voor Westerse begrippen jaren '80 sound in een Wit-Russisch jasje. Denk de goth melancholiek van Joy Division, met duidelijke invloeden uit de perestrojka-tijd als Kino. Terwijl de band vooral wegblijft van het politieke, varieert de thematiek in hun songs van huiselijke romantiek tot de absurditeit van het leven.

Met derde studioalbum "Monument" onder Amerikaans label en dankzij de populariteit van "Sudno" op TikTok wordt de band uit Minsk ook steeds populairder in het Westen. Inmiddels is Molchat Doma al opgepikt door o.a. The New York Times, en ook Pitchfork en De Volkskrant toonden zich enthousiast. Receptuur voor een mooi avondje dus!

"In de verstilde treurigheid van Molchat Doma gloort ook de romantiek: de koele schoonheid van het existentialisme en de wetenschap dat de mens ronddoolt in een uitgestrekte nietsigheid." - De Volkskrant

Support: Luis Ake
Voorafgaand aan Molchat Doma zal Luis Ake de Max vast klaarstomen met zijn mysterieuze popsongs, doordenkt in geluiden van synthpop tot Italo Disco, tot dark wave en NDW.