• Concert

Mosaïque

Forever Sweet Funeral, George & the Rams, Deagle, Liam Pek en Susann.

Upstairs

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 8,63
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:30 zaal open 20:00 aanvang

FOREVER SWEET FUNERAL, GEORGE & THE RAMS, DEAGLE, LIAM PEK EN SUSANN.

Arend Van Beurden, Lucas Houben en Philip Kars presenteren u Mosaïque. Na twee lange coronajaren stappen zij rechtstreeks in de schijnwerpers voor een avond vol muzikale afwisseling. In vijf acts variëren ze van de catchy pop en rock van Deagle en George & the Rams tot theatrale acts van Forever Sweet Funeral, Liam Pek en Susann.

Forever Sweet Funeral:
Berust in hogere sferen, verlaat voor een moment de aarde en durf los te laten. Laat je meevoeren door Forever Sweet Funeral in een verhalende wereld met een vleugje noir.  Kijk mee naar de overeenkomsten tussen de natuur en de levensloop van de mens, waarin contrasten worden belicht tussen geboorte en dood, saamhorigheid en eenzaamheid, herkenning en vervreemding. Het verhalende van Nick Cave en het romantische van Balthazar gecombineerd met de excentrieke zangstijl van Lucas Houben. 
Deze zevenkoppige band is klaar om de sprong te wagen.
Ga je mee het diepe in? 

George & the Rams:
George & the Rams, de Amsterdamse feel-good, no nonsense West Coast popband. Rij mee met de jaren ’70 soul van Al Green naar de yachtrock van Steely Dan. Op de achterbank zitten Big Star en Tom Petty, dus het wordt een goeie reis. Laat George & the Rams je meenemen op een ‘trip down memory lane’, om toch verrast te worden als je een afslag neemt. Hun eerste EP, waarmee ze de Nederlandse podia onveilig gaan maken, is onderweg!

Deagle:
Arend van Beurden is de frontman, bedenker en drummer van Deagle, zijn eerste eigen project.
Hij blijft uniek door dicht bij zichzelf te blijven. Zijn muziek gaat vaak gaan over de struggles in het dagelijks leven, waarbij hij normale mensen in het daglicht plaats en ze daarmee juist weer bijzonder maakt. Hij noemt het zelf 'nuchtere melancholie op een bedje van nostalgie'. Door de fijne catchy melodieën, meerstemmige refreinen en groovende beats, houdt hij in een gemoedelijke sfeer de moed er in. De songs liggen goed in het gehoor en tevens interessant genoeg voor de echte muziekliefhebber. Catchy hooks met een diepere onderlaag. 
En als je het in een hokje wilt plaatsen: Indie/Alternative/ Poprock en bands als Son Mieux, Balhazar, Faces on TV, Foster the People. Binnenkort komt zijn eerste EP onder de titel My Thoughts.

Liam Pek:
Liam Pek is een songwriter, vocalist, multi-instrumentalist en wereldreiziger die zijn muzikale memoires samensmelt tot tijdloze popsongs met invloeden van over de hele wereld. Folk, Latin en 60’s Britpop zijn het meest aanwezig in Peks muziek. Met een veelzijdig maar samenhangend repertoire neemt Liam je mee op een reis vol humor en ontroering. In deze uitvoering zal Liam Pek zijn eerste rockopera, genaamd 'The Melody Of The Spheres', ten gehore brengen. Een gelaagd verhaal waar een jongen van tien jaar tot god wordt gemaakt.

Susann.:
Susann. nodigt je uit om mee te dwalen door rijke harmonieën en herkenbare thema's, ontdekkend wat het is om ‘’mens’’ te zijn. Haar nummers onderscheiden zich door theatrale en cinematische elementen, subtiel - nog direct, gepresenteerd met een onderhuidse spanning.

Mosaïqueis onderdeel van het eindexamenfestival Maydays vanuit de Popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam.