• Concert

Muzikantennacht

Steunfonds Muzikantendag Showcase

Met WIES, Gotu Jim, Waltzburg, Komodo, TAPE TOY, Linde Schöne, Tricklebolt, Josephine Odhil, Pjotr, la loye, Cero Ismael, Julia Sabaté en Madoux

Cinema OZ Upstairs

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  Dit event is gratis te bezoeken.

  OZ: 18:45 - 19:15 Komodo 19:45 - 20:15 Waltzburg 20:45 - 21:15 TAPE TOY 21:45 - 22:15 Tricklebolt 22:45 - 23:15 WIES Upstairs: 19:30 - 20:00 Julia Sabaté 20:30 - 21:00 Cero Ismael 21:30 - 22:00 Pjotr 22:30 - 23:00 Gotu Jim Cinema: 19:00 - 19:30 la loye 20:00 - 20:30 Madoux 21:00 - 21:30 Josephine Odhil 22:00 - 22:30 Linde Schöne

  Op donderdag 1 december 2022 is de Muzikantennacht: dé showcase avond van het Steunfonds Muzikantendag in de Melkweg, Amsterdam. Deze avond presenteren een aantal acts die een werkbijdrage hebben ontvangen zich, met mogelijk ook hun nieuwe live repertoire! De toegang tot de Muzikantennacht is helemaal gratis!

  WIES
  Indie-popband WIES begon als één grote try-out, maar mondde in 2018 uit in het winnen van de Amsterdamse Popprijs en diverse 3FM-bekroningen. Meerdere succesvolle singles (‘Barman’, ‘Meisje’ en 'Soms Is Het Te Laat'), een uitpuilende show op Hit The City 2021 en een volledig uitverkochte clubtour. Binnenkort kunnen we genieten van nieuw materiaal wat we ongetwijfeld live gaan horen op donderdag 1 december.

  Gotu Jim
  Zin in een feestje? Dat gaan we regelen met Gotu Jim! Op Lowlands speelde hij de X-Ray bijna letterlijk kapot en op de Muzikantennacht kunnen we wederom een geniale show verwachten. Jim Lageveen, de zingende rapper, weet podia als geen ander op stelten te zetten. Knallers van hits als ‘Tweede Klas Shit en ‘Ík Betaal Me Stufi Niet Terug’ zullen de Melkweg op zijn grondvesten doen schudden.

  Waltzburg
  De liefste band van Nederland? Dat moet wel Waltzburg zijn! Eigenzinnige en melodieuze indiemuziek is wat deze Nijmeegse band door de speakers laat klinken. Hun energieke songs mét diepere laag over het leven zorgen voor een unieke en dansbare sound. Waltzburg is klaar voor de Muzikantennacht, zijn jullie ook klaar voor Waltzburg?

  TAPE TOY
  Nog een winnaar van de Amsterdamse Popprijs! De vierkoppige band TAPE TOY uit Amsterdam hebben elkaar in eerste instantie niet uitgekozen. Zij werden bij elkaar gezet voor een schoolproject aan het Conservatorium van Amsterdam. De samenwerking verliep zo goed dat de band eind augustus 2017 hun Facebookpagina 'Tape Toy' online zette en sindsdien gaat het snel. Dit voormalig 3FM talent gaat gegarandeerd voor een feestje zorgen.

  Josephine Odhil
  Iets wat veel van de acts gemeen hebben die op de Muzikantennacht spelen? Ze hebben bijna allemaal hun eerste live vlieguren gemaakt bij Popronde! Zo ook Josephine Odhil. Psychedelic dream pop voor dagdromers en avontuurlijke luisteraars. Zangeres Josephine van Schaik speelde met haar voormalige band ‘The Mysterons’ al op festivals zoals Lowlands, Transmusicales, en ITGWO. Met haar project 'Josephine Odhil' maakt ze mysterieuze songs die je mee zullen nemen naar een wereld ver van hier.

  Julia Sabaté
  Julia Sabaté pakt je hand en neemt je mee op een reis geleid door passie, emotie en gevoel. Opgegroeid in een kleine stad in Nederland, maar met roots in Spanje, gaat ze op een avontuur, op zoek naar de betekenis van haar Spaanse afkomst. Dit doet ze aan de hand van het uitvoeren van haar eigen Latin georiënteerde muziek, die ook invloeden van pop, hiphop en klassiek heeft. Julia is niet bang haar emoties te uiten, waardoor je kunt verwachten te worden overweldigd door de kracht, agressie en energie van haar nummers. Ook daagt ze het publiek uit zich volledig open te stellen om zonder schaamte te ervaren wat ze voelen tijdens haar shows. Na het einde van de show laat Julia je hand weer los om vervolgens je eigen avontuur te laten beginnen. ‘Volar.’  

  la loye
  Wegdromen doe je bij la loye. Als onvoorwaardelijk liefdevolle indiefolk omschrijft de songwriter Lieke Heusinkveld de muziek die ze maakt als la loye. Daar kunnen wij het enkel mee eens zijn. Met haar bloedmooie fluisterzang en donkere gitaarspel die doet denken aan Big Thief en The National weet ze de luisteraar bij de lurven te pakken. Live is het klein en ongepolijst, maar wel intens en komt het heel dichtbij. Kom genieten!

  Tricklebolt
  70’s spirit en een sonisch oergevoel dat doet denken aan een kruisbestuiving tussen Deep Purple, Birth of Joy en Wolfmother. Denk authentiek rauw gitaargeluid, zwevend Hammond- tapijt en psychedelica, aangevuld met hooks en looks à la Fatal Flowers.Waan je volledig in een Easy Rider roadtrip terwijl Tricklebolt dit alles met gepaste decibels je maagwand in ramt. 

  Pjotr
  Pjotr, waar ken je hem inmiddels niet van? Nadat hij er vandoor ging met de winst van de hiphop competitie Wanted, ging het hard met de rapper. Pjotrs eerste 101Barz-sessie ging het internet rond en was weken trending op YouTube.Met zijn rake teksten, unieke stemgeluid en creatieve aanpak heeft Pjotr een bijzondere plek weten te veroveren. Met een goed gevulde tas vol hits weet hij ongetwijfeld de Melkweg in te palmen.

  Linde Schöne
  Ook de Nijmeegse Linde Schöne staat bij ons op de Muzikantennacht. Linde Schöne werd in 2014 als eerste vrouw getekend bij het hiphop-label Noah’s Ark en brak in 2016 vanuit het niets door met haar debuut Liefde Van De Vloer. Ze speelde op alle festivals zoals Noorderslag, Paaspop en Lowlands en had vele mediaoptredens. In oktober 2022 bracht ze haar meest poppy, zelfverzekerde en sexy project tot nu toe uit, al komen er ook zeker serieuze onderwerpen aan bod op het nieuwe album. Het resultaat is een sound die even poppy als experimenteel is.

  Madoux
  MADOUX, ook wel bekend als Lotte Slangen, is een van de talentvolste Nederlandse indie artiesten van het moment. Deze winnares van de Limburgse Popprijs én de opener van Pinkpop 2023 brengt een mix van akoestische instrumenten en diepe elektronica gelaagd met haar kenmerkende, etherische en betoverende zang.Ze gaat je overspoelen met haar weelderige en hypnotiserende muziek en laat je de lichte en donkere kanten ontdekken, met alles daartussenin.

  Komodo
  Er is geen band zoals Komodo. Hun retro rock & roll is sterk geïnspireerd door smaken over de hele wereld: blues, surfrock, afro-disco, psychedelica uit de jaren 60, rumba en Indiase raga. Voeg daar een snufje gekheid aan toe, een beetje regendans en wat plakkerige melodieën en je zegt Komodo. Deze band heeft alles om je op de dansvloer te laten draaien als een op hol geslagen kompas.

  Cero Ismael
  Cero is hard bezig om zijn stempel te drukken op de alternatieve hiphop scene in ons land. De Amsterdammer maakt soulvolle, poëtische tracks met invloeden van zowel traditionele en moderne R&B. Zijn debuut-EP "Blue Man" was melancholisch en dromerig. Cero's gloednieuwe track "PUBLIK" klinkt aangenaam experimenteler en funky, en gaat volgens Cero over het omarmen van euforische momenten, zowel in je eentje als met gezelschap. Een act die je eigenlijk niet kan missen en eens gezien moet hebben! 

  Julia Sabaté
  Julia Sabaté pakt je hand en neemt je mee op een reis geleid door passie, emotie en gevoel. Opgegroeid in een kleine stad in Nederland, maar met roots in Spanje, gaat ze op een avontuur, op zoek naar de betekenis van haar Spaanse afkomst. Dit doet ze aan de hand van het uitvoeren van haar eigen Latin georiënteerde muziek, die ook invloeden van pop, hiphop en klassiek heeft. Julia is niet bang haar emoties te uiten, waardoor je kunt verwachten te worden overweldigd door de kracht, agressie en energie van haar nummers. Ook daagt ze het publiek uit zich volledig open te stellen om zonder schaamte te ervaren wat ze voelen tijdens haar shows. Na het einde van de show laat Julia je hand weer los om vervolgens je eigen avontuur te laten beginnen. ‘Volar.’ 

  ‘’In de eerste week van december staat het Nederlandse muziektalent in het middelpunt van de aandacht! Jonge makers zijn een onmisbare schakel in het Nederlandse poplandschap. Ze innoveren, verkennen, proberen, entertainen en groeien uit tot de grote namen van de toekomst. Om ook dit jaar aandacht te vragen voor het belang van talentontwikkeling in de popsector, zetten Popronde, No Man's Land en de Muzikantendag voor de tweede keer gezamenlijk poptalent in de spotlights en roepen ze de eerste week van december (1 t/m 7) uit tot de Week van het Nederlands Poptalent.’’

  Check het blokkenschema hier.