• Film

Nausicaä of the Valley of the Wind (1984)

Kaboom Anime - Studio Ghibli Weekender

Intro: Lynn Gomans

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

21:15 Doors 21:30 Nausicaä of the Valley of the Wind (1984)

Samen met Kaboom Animation Festival brengen we de beste anime naar het grote doek! Dit weekend doen we een speciale Studio Ghibli-weekender, in het kader van de nieuwe film 'The Boy and the Heron'. We vertonen maar liefst tien films van regisseur Hayao Miyazaki, inclusief een unieke voorpremière van zijn nieuwste. Kom samen van de beste Ghibli genieten op het grote scherm!

Nausicaä of the Valley of the Wind is de eerste lange animatiefilm van Miyazaki, uit 1984. Dit verhaal speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, waarin een groot deel van de oceanen zijn uitgedroogd, waar giftige bossen het landschap onbewoonbaar hebben gemaakt en waar Ohm's leven, grote maar goedaardige wezens die mogelijk een gevaar vormen voor de mensheid. Tot heil van de resterende mensheid schiet prinses Nausicaä te hulp. De stijl van Nausicaä of the Valley of the Wind is toonaangevend voor de latere Ghibli-films en legt de lat hoog wat personages, verhaallijn en esthetiek betreft. De film is geïnspireerd door cartoons en scifi-films uit de vorige eeuw, maar ook door Griekse mythologie en Japanse volksverhalen. Alhoewel Miyazaki zelf veel aanmerkingen had op de productie en het uiteindelijke resultaat, is het een favoriet van velen en een echte klassieker!

In de Melkweg vinden vaak gelijktijdig verschillende soorten programma’s plaats, zoals concerten, clubnachten en films. Houd er rekening mee dat er af en toe geluidsoverlast kan zijn van andere programma's tijdens de vertoning.

Meer data: