• Film

Nightclubbing: The Birth of Punk Rock in NY (2022)

IN-EDIT Music Documentary Film Festival

Q&A: Danny García

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 11 Regulier
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info

20:30 - DOORS 20:45 - START 22:10 - Q&A

IN-EDIT is weer terug! De vijfde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 13 t/m 23 april in de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals deze documentaire over de beroemde club Max's Kansas City en de rockscene van New York in de jaren '70, met Q&A!

Nightclubbing: The Birth of Punk Rock in NYC is de allereerste documentaire over de beroemde nachtclub Max's Kansas City (1965-1981) in New York, die een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten op de muziek-, mode-, kunst-, cultuur- en punkrockscene van de stad. "A million ideas were launched back there", zei Alice Cooper verwijzend naar de beroemde achterkamer van Max's Kansas City, waar Andy Warhol hof hield en artiesten, acteurs, filmmakers, modellen, schrijvers, diverse criminelen en talloze muzikanten (van Lou Reed en The Velvet Underground tot David Bowie en de New York Dolls) een onuitwisbare stempel hebben achtergelaten op muziek en de wereld an sich. 

Max's was ook een veilige haven voor de LGBTQ-gemeenschap van de stad, waaronder Candy Darling, Holly Woodlawn en Jackie Curtis, geleid door de transseksuele DJ Wayne/Jayne County. Max's is waar David Bowie Iggy Pop voor het eerst ontmoette - die na een bijzonder levendige uitvoering bloedend en onder begeleiding van Alice Cooper naar het ziekenhuis werd gebracht. Het is waar Sex Pistols-bassist Sid Vicious zijn laatste shows speelde, ondersteund door leden van de New York Dolls en The Clash. Het is de plek waar Aerosmith en Bruce Springsteen hun contract tekenden bij Clive Davis van Columbia Records; waar Bob Marley en The Wailers hun eerste Amerikaanse shows speelden; waar Debbie Harry de tafels bediende; waar de prille Beastie Boys voor het eerst vochten voor hun right to party; waar Madonna voor het eerst het nachtleven van de stad proefde... wat wil je nog meer?""

Deze film wordt gepresenteerd door Wap Shoo Wap Records. Regisseur Danny García zal aanwezig zijn voor een Q&A na de film.