• Concert

NO SHOW

NORBERTINE, THAMES, Fabienne Julie, ADELINE en Kylie Gender

UP

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 10,35 regular
  • € 8,05 korting op vertoon van studentenpas
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:00 Doors 19:30 Show

NO SHOW verandert de UP van de Melkweg in een donkere kelder vol elektronica, industrial, art rock en atmosferische noise. Een avond vol energieke expressie, emotionele lyrics, flikkerende blauwe lichten en donkere sound waar meerdere bands het podium zullen domineren. This is not a show, there is NO AFTERPARTY.

Norbertine
NORBERTINE schrijft industrial art rock ballads met DIY attitude. Futurisme gecombineerd met klassieke piano, noise met emotionele lyrics, metaal percussie met gitaar tokkels, paaldans en een cosy darkness. Nihilistische end-of-the-world songs naast intieme liefdesliedjes. Geïnspireerd door acts als Nick Cave & The Bad Seeds, Einstürzende Neübauten en The Kills. Chaos, rust, leugen en waarheid. Contrast. Als laatste poging de liefde en de wereld te begrijpen.

THAMES
THAMES is een gloednieuwe post-punkband onder leiding van leadzanger en gitarist Merlyn Baartman. Met familiebanden in Suffolk, Engeland, is hij geen onbekende in Britse en Ierse punk- en new wave-invloeden (waaronder The Cure, Fontaines D.C. en IDLES). Hoewel zijn Britse voorgangers een grote inspiratiebron zijn gebleken, realiseerde hij zich pas nadat hij naar Amsterdam verhuisde hoe emotioneel gesloten Britten kunnen zijn. Terwijl hij worstelt met de traagheid van de emancipatie van toxic masculinity and behavior, zorgt THAMES voor een hoge energiemoraliteit in combinatie met een modern post-punkgeluid.

Fabienne Julie
Fabienne Julie creëert autobiografische muziek gehuld in cinematische folk. Ze hoopt haar luisteraars heling te brengen en tegelijkertijd een connectie te voelen, zoals zij die voelt bij muziek van Patrick Watson, Phoebe Bridgers en Lizzy McAlpine. Haar muziek komt tot stand middels het verbinden van haar eigen ervaringen met de boeken die ze leest, resulterend in een melancholische, bijna sprookjesachtige sfeer. Begeleid door eerlijke, poëtische teksten, bevraagd ze het leven, de liefde, haar geweten en de patronen die door de jaren heen met haar wezen verweven raakten.

ADELINE
Industriële geluiden, technobeats en een liefde voor de 2010 pop scene komen samen in ADELINE. Diva, dark side, alter ego. Gekleed in strak zwart vinyl weerspiegelt ze de turbulente chaos van de moderne wereld. Haar lyrics als protest tegen de toenemende individualisering, de oppervlakkigheid in de dating scene, het politieke landschap en een daarin onbegrijpelijke drang naar controle. Met vastberaden cynisme en een compromisloos protest geeft ze vorm aan haar eigen onbegrip en woede. ADELINE licht op wat in het donker zou willen blijven.