• Expositie

Performing Adulthood - Robin Alysha Clemens

Expo

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  Regular opening hours 21 January - 26 February 2023 11:00 - 19:00 After 19:00 - open during Melkweg evening programmes

  Wat betekent opgroeien voor Generatie Z en hoe brengen jongeren zichzelf in beeld? In een samenleving waarin visuele representaties belangrijker zijn dan ooit, stelt dit project ons de vraag: wat laten wij zien en wat houden we liever verborgen? Hoe zien anderen ons en hoeveel controle hebben wij daar werkelijk over?

  Performing Adulthood - Robin Alysha Clemens

  Performing Adulthood is een project van Robin Alysha Clemens over jongeren tussen 16 en 24 jaar oud. Dit project geeft een inkijkje in de wereld van deze generatie en vraagt ons te denken over het zelfbeeld van jongeren, voor wie de aanwezigheid van camera’s een vanzelfsprekendheid is geworden. 

  Performing Adulthood laat de schurende, onderzoekende en soms ongemakkelijke momenten zien, die onze perceptie van volwassenheid, representatie en identiteit vormgeven. Het gaat over kijken en gezien worden, over verbergen en onthullen. Over jezelf presenteren, en over hoe dat soms mislukt.

  Dit project is voortgekomen uit een samenwerking van de Rijksuniversiteit Groningen en Noorderlicht. In de reeks ‘Imagining Science’ krijgt een fotograaf elk jaar de opdracht om een wetenschappelijk onderzoeksveld te verbeelden in relatie tot een thema. Robin Alysha Clemens is in 2021, toen zij aan dit project werkte, ondersteund door het Mondriaan Fonds.