• Concert

Popcontact

How To Create a Long-lasting Hype?

o.a. Keenan Mundane, Send me Flowerse en Miss Starling

Upstairs

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  19:00 zaal open 19:30 aanvang

  Popcontact is een platform, waarbij Pop masterstudenten aan het Conservatorium van Amsterdam vraagstukken aankaarten over de hedendaagse ontwikkelingen in de popindustrie. Iedere editie staat in het teken van een ander vraagstuk, waarop basis daarvan mensen uit de muziekindustrie worden uitgenodigd om deel te nemen aan een gastenpanel. Samen gaan we de discussie aan en tackelen we deze vraagstukken, om zo de industrie beter te begrijpen en te kunnen verbeteren. Gedurende de avond zullen de gesprekken worden afgewisseld met in totaal 4 optredens van de studenten en alumni. 

  Hoe creëer je (langdurige) hype?
  Aankomende editie staat in het teken van het opbouwen van ‘’de hype’’ om je heen als artiest. Hoe creëer je als performer een hype om je heen, waarbij zowel je fans als potentiële relaties (boeker, manager, label etc.) je kunnen vinden en betrokken blijven? Hoe val je op als artiest, hoe bouw je een following op met actief betrokken fans en hoe houd je ''de hype'’ constant en opbouwend? Hoe start je je eigen Muziek Cult?

  Met muzikale optredens van:

  SEND ME FLOWERS
  Eigentijdse romantica Iris van Dijk vroeg haar beste vrienden om mee te werken aan een nieuw muzikaal project met veel ruimte voor visuele ontwikkeling, een lang verloren liefde. Laat je deze avond meeslepen door haar authentieke indie-folk liedjes met een plagerig duister kantje die hand in hand gaan met speelse, en zeer eerlijke teksten. Send me flowers! Onthoud deze naam, je zult hem snel weer horen. Voor iedereen die houdt van Kate Bush, Phoebe Bridgers en Aldous Harding.

  KEENAN MUNDANE
  Gritty hiphopbeats, met in soul doordrenkte lo-fi instrumentals en onthullende teksten. Keenan Mundane vertelt je zijn verhaal in deze gloednieuwe saga, volgepropt met niets meer dan een microfoon en een sampler. Geïnspireerd door o.a.  JPEGMAFIA , Earl Sweatshirt en MF DOOM, laat Keenan je een nieuw perspectief zien op de ruige sounds uit de UK en de States. Natuurlijk aangetrokken tot een brede selectie van muziek zijn Keenan's beats onverwacht, boeiend en refererend aan het alledaagse.

  MISS STARLING
  Met haar sprookjesachtige uitstraling en unieke stem creëert Miss Starling haar eigen universum met elektronische indiepop die fris, catchy en dromerig is. De spreeuw is metaforisch in haar artiestennaam; van ver lijkt deze misschien eenkleurig, maar wie dichterbij komt ziet ineens al zijn kleuren en glinsteringen. Haar eerste single 'circles' werd al meer dan 300k beluisterd, en dat is nog maar het begin!