• Film

Queen of Lapa (2019)

Presented by Humans of Film Festival, Queer Amsterdam & Alejandra Ortiz

Panel: Alejandra Ortiz / Anancy / Ana Paula Lima

Cinema

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 5 Regulier
  • € 0 Cineville gratis
  • Geldig voor Cineville Meer info
  • Gratis voor jaarleden

18:30 Doors 19:00 Queen of Lapa (2019) 20:15 Panel

Speciaal voor Queer & Pride 2023 organiseert Humans of Film Festival een screening van Queen of Lapa, samen met Queer Amsterdam en schrijver Alejandra Ortiz ('De waarheid zal me bevrijden').

Actrice, cabaretière, activiste en sekswerker Luana Muniz is waarschijnlijk een van de bekendste transgender persoonlijkheden van Brazilië. Deze documentaire laat zien hoe in haar hostel vorm wordt gegeven aan een nieuwe realiteit voor een nieuwe generatie transgender sekswerkers, door een veilige werkomgeving te bieden in de gevaarlijke wijk Lapa in Rio de Janeiro. Queen of Lapa verkent de dagelijkse levens, zoektochten naar liefde en rivaliteit tussen huisgenoten in een turbulent politiek klimaat onder het toeziend en sturend oog van matriarch Muniz.

Na de film is er een paneldiscussie onder leiding van Alejandra Ortiz, waarin dieper ingegaan wordt op onderwerpen uit de film: sekswerk, afwijzing van familie, migratie en gekozen familie. Het Westen wordt gezien als een veilige haven, maar eenmaal hier blijkt het allemaal ook niet perfect. Anancy kwam uit Portugal en Ana Paula uit Brazilië, en we vragen ons af wat er in deze film resoneert met hun ervaringen.

Dit programma is onderdeel van Pride & Prejudice. Ontdek hier meer!